Имад ал Алами, виден член на палестинската групировка Хамас, е

...
Имад ал Алами, виден член на палестинската групировка Хамас, е
Коментари Харесай

Високопоставен член на Хамас е в болница с огнестрелна рана в главата

Имад ал Алами, изтъкнат член на палестинската формация Хамас, е бил откаран в болница с огнестрелна рана в главата, получена в резултат на трагичен случай, предадоха международните организации, като се позоваха на палестински медии.

Според представител на Хамас Алами е проверявал в дома си своето персонално оръжие и инцидентно е създал изстрел. Лекарите са направили хирургическа интервенция, само че положението му е сериозно.

62-годишният Алами е заемал разнообразни управителни постове в Хамас, бил е и член на политическото бюро на групировката. Той е обитавал в Сирия, само че след утежняването на връзките сред режима в Дамаск и палестинското придвижване се завръща в линията Газа през 2012 година Две години по-късно, в резултат на израелски въздушен удар по постройка, в която Алами обитава, той губи единия си крайник, напомнят организациите.

Първоначално се появиха известия, някои от които на публични медии на Хамас, че Алами е умрял от естествена гибел. След това палестинската формация обаче съобщи, че той е тежко ранен при трагичен случай с огнестрелно оръжие, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР