Има значение каква ще е формалировката, но и това, което

...
Има значение каква ще е формалировката, но и това, което
Коментари Харесай

Първан Стефанов: Анализатори погрешно прогнозират, че утре кабинетът на Петков и Василев ще падне

Има значение каква ще е формалировката, само че и това, което ще бъде обещано да прави обединението. Тоест, ще бъде вървене по едно въже и Българска социалистическа партия да вземе равномерен завой, тъй че тя да остане в обединението, а обединението да оцелее и всички други да са удовлетворени.

Така социологът Първан Симеонов разказа в студиото на Нова ТВ днешната обстановка в Народното събрание, който би трябвало да вземе решение за даването на военна помощ на Украйна, която е една от горещите тематики през последните два месеца.

Сумати анализатори неправилно предвиждат, че на следващия ден Петков и Василев ще паднат. Но видяхме какво се случи с Борисов.(…) Подценяват гъвкавостта и комбинативността на двамата политици. Защото нито западните фактори, нито обществото желаят да се клати държавното управление. Даже огромна част от опозицията не желаят предварителни избори, разяснява социологът.

Запитан дали може да се стигне до трус в обединението, който да промени конфигурацията на държавното управление или даже нов кабинет, Симеонов изясни: Нова композиция - от ново болшинство или ново държавно управление – това са вероятни разновидности, тъй като лепилото към този момент е Русия-антиРусия, което е много жилаво опълчване в българското общество. Моята персонална вътрешен глас е, че България би трябвало да помогне военно на Украйна.(...) Радостна е обстановката и за Борисов, който стартира да излиза от изолацията, уточни той и добави:

Българите сме надалеч от крайностите, а политическият хайлайф основава проблеми и там, където ги няма. Добре е политиците да бъдат по-обрани, с цел да вземат ясна позиция. Иначе този народ ще стартира да си търси други субекти. Втори вид – да се отива към още по-голяма коалиция. И трети вид – да се търси мощна персона, която е престиж – каквито са Стефан Янев и президента Радев, очерта вероятните сюжети Симеонов, само че той не смята, че те са по-добрият вид в обстановка на рецесии, които би трябвало да бъдат решавани.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР