Има зарязани автомобили отпреди 2012 г.Почти двойно по-малко – до

...
Има зарязани автомобили отпреди 2012 г.Почти двойно по-малко – до
Коментари Харесай

Намаляват таксата за наказателния паркинг

Има зарязани коли отпреди 2012 година

Почти двойно по-малко – до 300 лева, да заплащат на месец колите за престой на наказателния паркинг във Варна, оферират от финансовата комисия към Общинския съвет. По настоящите цени отговорностите са мъчно събираеми и притежателите на репатрирани коли постоянно се отхвърлят от тях вместо да платят непостижимите суми. Сега таксата е най-малко 765 лева а за година тя стига до 8805 лева По данни на общинското дружество „ Паркинги и синя зона “ има изоставени и непотърсени коли отпреди 2012 година

Цената за повдигане с „ паяк “ се резервира, само че ще бъде въведена такса при явяване на лидера на мястото, на което е паркирал автомобила си. Досега в тези случаи репатрирането се прекратяваше. За да се покрият разноските за осъществените дейности по репатриране, се постанова въвеждане на таксата, която ще зависи от това в кой регион е паркирана колата.

За центъра и кв. „ Аспарухово “ предлаганата цена е 30 лева Собствениците на коли, паркирали в зона „ Квартали “ с обсег „ Чайка “, „ Левски “, „ Младост “, „ Трошево “, „ Възраждане “, „ Победа “, „ Изгрев “, „ Галата “, „ Св. И. Рилски “ ще заплащат по 35 лева Сумата за крайните квартали – „ Владиславово “, „ Виница “, „ Бриз “, и всички селищни формирания ще е 40 лв..

За да влязат в действие новите такси, те би трябвало да бъдат гласувани от Общинския съвет на 30 януари.
В бюджета на Оперативна програма „ Общински паркинги и синя зона “ за 2019 година са заложени близо 3,8 млн. лв.. С част от средствата ще бъде построен вторият стадий от Синята зона, който ще обхване необятния център на Варна и ще обезпечи 4500 паркоместа. Ще бъдат купени електрически лекотоварни коли, коли хибрид и нов паяк.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР