Има заподозрени за жестокото убийство в Пловдив, пише Монитор. Става

...
Има заподозрени за жестокото убийство в Пловдив, пише Монитор. Става
Коментари Харесай

Черна прокоба тегне над къщата на убития Йордан

Има обвинени за жестокото ликвидиране в Пловдив, написа " Монитор ". Става дума за другари по чашка на жертвата.

Трупът на 56-годишния Йордан бе открит в жилището му на бул. „ Шести септември ” до номер 10 А от собствен приятел по купони и чашка в сряда към 8 часа сутринта. Именно на същия адрес през февруари 2015 година бе открит убит сарафът и притежател на първото чейнч бюро в Пловдив Стефан Техов – Даскала. Неговото ликвидиране и досега не е разкрито, макар че е било ясно още преди 4 години, че убийството е било за да му бъде открадната борсетата с 10 000 лв. оборот.

Поредното ликвидиране в квартала е на мъж, който не е клошар, само че е бил незает пияч. Според съседите му се казвал Йордан и в последните няколко години не се занимавал с нищо друго, с изключение на да събира другари и да се черпят щедро по през целия ден. Около 8 часа сутринта на 26 юни негов приятел по маса отишъл в жилището му и намерил окървавеното му тяло.

От първичния оглед на мястото криминалистите заключили, че мъжът е погубен с един удар с нож в корема. Тялото му е престояло най-малко 24 часа преди да бъде намерено, станало ясно още от първия оглед на натрупа. Според проверяващите повече изясненост по какъв начин е бил погубен алкохоликът и дали е имало единствено един удар с нож или пострадванията са били повече, ще има след осъществяване на аутопсията.

Вече имало и обвинени за тежкото закононарушение. Това били приятелите на Йордан по чашка, които постоянно се събирали в жилището му. От полицията ги търсят, тъй като допускат, че един от тях е направил зверството. Жертвата не е била обрана. Вещите и парите на убития били в наличност в жилището му, което се намира на партерния етаж в остаряла кооперация с лице към булеварда. Обитателите на прилежащите жилища твърдели пред служителите на реда, че нито нещо са чули, нито нещо са видели във съдбовната нощ. Предполага се, че мъжът е бил наръган на 24-ти против 25 юни през нощта.

По случая работи окръжната прокуратура в Пловдив и под нейно управление се правят дейни процесуални и следствени дейности от чиновници на Второ районно ръководство на полицията и на отдел " Криминална полиция ". Образувано е досъдебно произвеждане, прецизираха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР