Има задържан за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, съобщи

...
Има задържан за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, съобщи
Коментари Харесай

Убиецът на Виктория Маринова задържан в Германия

Има арестуван за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, заяви Нова телевизия. Това се е случило в Германия към 22,30 часа българско време. Става дума за локален млад мъж, роден през 1997 година У нас са арестувани брачната половинка и вуйна му. Арестуваният се споделя Селяйдин, описаха от ромската махала в Русе онлайн пред малкия екран час по-късно, когато към този момент бяха научили новината.
" Нашите съболезнования, не утвърждаваме постъпката, желая да кажа, че той от турски генезис, не е ром и в никакъв случай ром не би тръгнал да прави такова престъление ", съобщи един от мъжете.
Друг локален, който криеше лицето си, заяви, че въпросният мъж е напуснал България в неделя и е задържан в град Щадер, на 60 км от Хамбург.
Малко по-късно bTV популяризира фотография на заподозряния, предоставена също от поданици на ромската махала в Русе.
Задържаният е Северин Красимиров, рецидивист, апаш и избягал при майка си в Германия. Не познавал Маринова, нападнал и я изнасилил преди да я убие, заяви " 24 часа ".
По неофициална информация ДНК пробите, взети от него, са съвпаднали 100% с открития на мястото на престъплението генетичен материал.
В дома му са открити движимости на убитата Виктория Маринова, заяви Breaking.bg. След убийството стана ясно, че липсват мобилният й телефон, документи, ключа за колата и елементи от облеклата й.
След разпит арестуваният мъж е направил признания.
Засега от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата отхвърлят всевъзможни изказвания. В сряда от 9:00 часа обаче министър председателят Бойко Борисов, основният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще създадат изказвания за медиите в постройката на Министерския съвет, оповестиха от държавната пресслужба. Очаква се там новината да бъде обявена публично.
По-рано през днешния ден полицията в Русе разгласи, че арестуваният по отношение на убийството румънец от украински генезис ще бъде освободен, тъй като е открито, че няма нищо общо. От Министерство на вътрешните работи през цялото време обявиха, че той не е обвинен, а единствено се ревизира дали е обвързван с закононарушението и се почиства алибито му. Мъжът бил подозрителен, тъй като водел бездомнически метод на живот.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР