Има задържан за убийството на общинска съветничка във Велинград. Това

...
Има задържан за убийството на общинска съветничка във Велинград. Това
Коментари Харесай

Има задържан за убийството на общинска съветничка във Велинград

Има арестуван за убийството на общинска съветничка във Велинград. Това е мъжът, за който се счита, че късно нощес самичък е подал сигнал в полицията, че е направил закононарушението. В момента обаче се обяснява както дали в действителност той е алармирал, както и дали е килърът.

От полицията към момента няма изнесена публична информация за покушението, което е станало през вчерашния ден преди обяд.

Мъжът е на 73 години. Брат е на притежателя на един от огромните хотели в града. Велинградчани настояват, че посоченият за причинител и убитата са живеели на фамилни начала. Има и версии, че неуредени финансови връзки са в основата на похищението. Появиха се изказвания, че дамата е подавала сигнали до полицията и прокуратурата във Велинград, че е заплашвана, само че към този момент те също не са публично доказани.

Убитата Екатерина Каферинова е имала личен бизнес – публичен басейн в двора на къщата си. Тя е общинска съветничка от няколко мандата, като в началото е издигната от Български земеделски народен съюз, само че след това се явява на избори като самостоятелна.

Преди към 5 години – през октомври 2017 година, тя още веднъж бе обект на нападение. На излизане от следващата сесия на Общинския съвет тогава е нападната в дребна уличка, където е била паркирана колата ѝ, от двама мъже с маски и качулки. След нападението тя бе настанена в болница, само че без тежки пострадвания.

През 2007 година в къщата ѝ бе хвърлен коктейл „ Молотов “, след това автомобилът ѝ бе взривен.

Разследващите работят по няколко версии. Проверяват се както персонални претекстове, по този начин и работата на жертвата в локалния орган на власт и бизнес ползи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР