Има задържан за катастрофата, при която загина 10-годишно българче в

...
Има задържан за катастрофата, при която загина 10-годишно българче в
Коментари Харесай

Задържаха кипърска гражданка за катастрофата, при която загина 10-годишно българче

Има арестуван за злополуката, при която почина 10-годишно българче в Кипър, съобщи българският дипломат в Кипър Любомир Тодоров. Инцидентът е станал в кипърския град Пафос в петък следобяд.
" Жената, карала автомобила, е разпозната и арестувана. Има мнозина очевидци на трагичния случай. Посолството постави оптимални старания и успяхме. Оттук нататък стартира следствие в сходство със законодателството. Нямам информация дали кипърката е избягала от местопроизшествието ", сподели дипломат Любомир Тодоров, представен от " Новини.бг ".

" Това е огромна покруса и тъга за българите в Кипър. Загина момиченце на 10 години вследствие на безразсъден пътен случай. Детето дружно с дядо си, пресича на светофар при зелен сигнал. В този миг автомобил, ръководен от кипърка на 69 година, с висока скорост, без да се преценява с аления сигнал, удря детето ", описа Тодоров.

Загиналото дете е родено в Кипър в българско семейство, което от години живее на острова.

Трагедията още веднъж повдига въпроса за законодателни промени по отношение на възрастта на водачите в Кипър. Шофьорката, прегазила детето, е 69-годишна.

От 650 хиляди правоспособни водачи към 100 хиляди са на възраст над 65 години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР