Има ястия, които се приготвят наистина трудно, затова няма да

...
Има ястия, които се приготвят наистина трудно, затова няма да
Коментари Харесай

Тайната за приготвяне на сочно пиле

Има ястия, които се подготвят в действителност мъчно, по тази причина няма да ви занимаваме в този момент с тях. Ще се спрем на метода за подготвяне на пиле, което да остане сочно и вкусно и след печенето.
Обикновено фурната изсушава значително структурата на пилешкото месо. В резултат на това то се оказва меко, само че безвкусно заради неналичието на сок и мазнини. Опитните готвачи споделят тайната за приготвянето на пилешко месо, тъй че да е добре изпечено и в това време сочно.
 Пилешко с юфка на муден огън Пилешко с юфка на муден огън
В тази публикация ще ви представим една забавна рецепта за пилешко с юфка. Комбинацията на пръв взор е много нетипична, само че я опитахме и...
Хaрактеристиките на такова ядене са красива коричка, която, в случай че се пробие, стартира да пропуща транспарантен, благоуханен сок.
Нужни артикули:
За този кулинарен опит ще ви би трябвало едно пиле, вид бройлер, портокал, куркума, червен пипер, растително масло. Ако някой не харесва комбинацията от плодове и месо, може да се откаже от портокала.

Създаване на гастрономически шедьовър
 Пиле и зеленчуци, завити с тортили - идеална рецепта за вкъщи Пиле и зеленчуци, завити с тортили - идеална рецепта за вкъщи
Време е да дадем една чудесна рецепта за пиле и зеленчуци в тортили - въодушевени от уеб страницата delish.com опитахме това отлично ядене и оста...
Портокалът, в случай че желаете, може да бъде сменен с лимон, усетът ще бъде не по-лош. Кората на плодовете се отстранява, с цел да не се появи неприятна мъка. След това плодът се реже на две елементи. Пилето се осолява и се цялостни с плодовете. След това се поставя във фурна, която авансово е загрята до температура от 100 градуса. Подобна точност в тази рецепта е доста значима.
Друго наложително изискване е пилето да е безусловно изсъхнало. Печете го два часа, като проверявате температурата на ястието. В най-дебелата част на пилето тя би трябвало да е 65-70 градуса. За премерване се употребява температурна сонда, отклоненията не би трябвало да надвишават 2-3 градуса. За да не се страхувате от разнообразни патогенни бактерии, можете да потопите птицата във вряща вода за половин минута. Когато избраното време изтече, извадете пилето от фурната и го оставете да се охлади за половин час.
Смес за намазване
Докато пилето си " почива ", се подготвя специфична примес, която ще придаде лют усет и хубав цвят на готовото ядене. За задачата, смесете равни количества червен пипер и куркума и прибавете масло. След това намажете пилето с подправки и го сложете в оптимално нагрятата фурна за 5 минути. Ястието е готово, когато кожичката придобие хубав нюанс.
Месото се оказва доста сочно, нежно и необикновено вкусно. Нискотемпературното готвене прави текстурата му извънредно нежна. Това е главният трик.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР