Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор -

...
Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор -
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ние сме като Кобрата, продължаваме напред

" Има ясно написани правила за избора на основен прокурор - не се меси нито кметът на София, нито министър председателят, нито президентът ". Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на главното предизборно събитие на партията, което се организира в зала " Арена Армеец " в София. „ Като отиде магистратът самичък на тази среща в президентството какво прави, защо си приказва. Има ясно написани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в Народното събрание и не се меси нито кметът на София, нито министър председателят, нито президентът “, сподели Борисов.

Премиерът разяснява и идното пускане на построяването на интерконектора с Гърция. " В момента през България минават 17 милиарда кубика газ. Това е преносът за Турция, Гърция и Северна Македония. Със прекъсването му, нашите тръби се изпразват. Ние не желаеме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. желаеме да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България – Гърция, тъй че ръководителят на Европейска комисия да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Така ръководителят на Европейска комисия ще бъде сигурен, че България не може да бъде манипулирана, да й се извиват ръцете с доставки на газ. Имаме поддръжката на Европейска комисия за газов хъб " Балкан ", надлежно за тези 15 милиарда - загубите от 2 милиарда кубика ще компенсираме с азерски газ и полутечен газ ”, изясни Борисов.

" Говоря единствено с обстоятелства и не атакувам никого. Ние сме като Кобрата, продължаваме напред и по този начин. Няма нито в една сфера, в която страната да е в по-лошо положение в сравнение с в била преди ръководството на ГЕРБ. Рекордно ниска безработица, рекорден Брутният вътрешен продукт, рекорден брой вложения и то в същински фабрики ", сподели министър председателят по време на изявлението си пред симпатизантите на ГЕРБ.

„ За първи път в историята България изнася повече за Германия, в сравнение с внася. Това е реалност, тъй като имаме доста висококвалифицирани служащи, само че в резултат на доста политици от прехода, в това число и ние, които популяризираха страната, че е евтина работна ръка, в този момент сме си сложили като съществена цел повишение и то неведнъж на приходите. Ще се върнат ли висококвалифицираните българи при по-добри заплати? Ще се върнат, несъмнено ”, сподели още министър председателят.

„ Европа е един организъм, една система ”, сподели той и се обърна към Манфред Вебер, който беше формален посетител на събитието: „ Ние можем да ви подсигуряваме финансова непоклатимост, и приходите, и инфраструктурата, и опазването на външната граница на Европейски Съюз - ние това можем да го вършим. Гарантираме, и това сме говорили с сътрудниците от Съюз на демократичните сили, членовете, определени от тази листа, ще бъдат единни и дисциплинирани и ще извършват общите решения на ЕНП ”.

Борисов уточни и дилемите, които ще слагат евродепутатите пред Европейска комисия след изборите в неделя - кохезионната политика, Шенген и развиването на Западните Балкани. " Единственият късмет за развиване на страните от Централна и Източна Европа и Западните Балкани - не би трябвало да се трансформира кохезионната политика. Дигиталната ясно, цифровата ясно - поддържаме. Но кохезионната не би трябвало да се трансформира, тъй като ние сме дали обещание на българите, с изключение на „ Струма ”, „ Тракия ”, „ Марица ”, „ Люлин ”, сме дали обещание „ Хемус ”, пътя Ботевград- Мездра от Враца към Монтана ", сподели министър председателят.

Той подсети, че България е подготвена за пълноправно участие в Шенген.

„ Имаме още доста сила да си изкараме мандата ”, беше безапелационен министър председателят.

Той прикани локалните структури на партията да се провеждат добре за изборите. „ Помолете се на хората да ни извинят за слабостите. Извлекли сме си поучения. Много положителни неща вършим, само че това незабавно се приема за даденост. Навремето не е имало нито паркове, нито фонтани, нито метро… в този момент, когато работят, отново са недоволни. Всеки ден би трябвало да се потвърждаваме. Имаме още доста сила да си изкараме мандата, локалните избори. Но помолете се на хората да се върнат в неделя и да гласоподават – дано да създадат този жест към нас “, разяснява Борисов. „ Още вечерта на изборите на 26 май ще стартират договарянията сред главните политически европейски сили. На 28 май се събираме в Брюксел към този момент да се взимат решения. И когато партията е победила, имам силата да отида да предлагам моя претендент. А в случай че загубим, не е същото. Така че тези избори са значими за нас, за Манфред Вебер, за Европа. Така че, благи мои, оптималната централизация. Помните при предходни избори лъжата – това се готвят да създадат отново примерно четвъртък или петък, с цел да не можем да реагираме. Така че желая да сме оптимално съсредоточени тогава “, сподели още Бойко Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР