Има японско правило да останете стройни за цял живот. Това

...
Има японско правило да останете стройни за цял живот. Това
Коментари Харесай

Японски правила за здравословно хранене

Има японско предписание да останете стройни за цялостен живот. Това е античен трик, който се употребява от генерации и съгласно основателите му е доста по-добър, в сравнение с да следвате всяка нова рискова диета, която се трансформира в наклонност.

Правилото в действителност е античен трик, наименуван Hara Hachi Bu. Той се основава на предписание, основано в Япония, което  ви оказва помощ да сте в естетика с тялото си и да се научите да слушате какво се случва с вас. Това е метод на хранене, следвайки интуицията, която съгласно някои специалисти е един от най-хубавите принадлежности които имаме, с цел да се храним здравословно.

Трябва „ да ядем по-малко, с цел да живеем по-дълго “ - това е японско предписание, което идва от Окинава, една от регионите с най-дълго живеещите хора в света и е потвърдено неведнъж.

Какво е Хара Хачибу?

Правилото е да не сте изцяло сити всякога, когато ядете, а да достигнете до 80% от потенциала си, в допълнение към увеличение на потреблението на здравословни храни и понижаване на тези, които не обезпечават задоволително хранителни субстанции и изгоди (като нездравословна храна, захар и неприятни мазнини).

Това са 5-те съществени ключа:

- Яжте повече риба: Правилото гласи, че би трябвало да ядете риба 2 до 3 пъти седмично, с цел да намалите потреблението на алено месо и да имате по-лек протеин, който може да се съпровожда с всевъзможни други храни.

- Зеленчуците са " звездата ": зеленчуците би трябвало да се прибавят във всяко от ястията и с цел да има положително количество, те би трябвало да заемат най-малко половината от чинията. Това ще ви помогне да имате всички съществени хранителни субстанции.

- Минимум скотски мазнини и захари: Трябва да замените растителните храни и мазнините с по-здравословни, което оказва помощ за по-здравословен метод на живот като цяло.

- Ядки: в това число орехи, бадеми и други сходни неща, които също обезпечават фибри и протеини и ви защищават от бързо възприятие на апетит след хранене.
Тайната падна! 10 неща, които вършат хората, които в никакъв случай не дебелеят
Тези, които ядат доста и не напълняват, постоянно са наричани „ магьосници “, само че не става въпрос за магическите им качества. Ч...
Прочети повече
- Яжте задоволително протеин: Препоръчва се също да добавяте порции протеин при всяко хранене, с цел да избегнете загубата на мускули с годините, само че би трябвало да сте сигурни, че не го добавяте единствено под формата на скотски артикули. Това също ще ви даде по-добра сила.

Как друго би трябвало да спазвате?

- Избягвайте мита за чистата чиния 

Не става дума за изяждане на всичко в чинията, изключително в случай че порцията е доста огромна. Японското предписание гласи, че би трябвало да се вслушвате в тялото си, с цел да избегнете яденето " до пръсване ".

- Не яжте прекомерно гладни
Храни за положително въодушевление
Хуморът и душевното положение са нещо доста любопитно: както всичко в логиката на психиката, това зависи от доста фактори и да бъдем в положително или...
Прочети повече
Не бива да позволявате на тялото ви да стигне до точката, в която стомахът ви ръмжи от апетит, защото прекомерно " гладното " хранене може да докара до преяждане.

- Яжте постепенно

Дъвчете добре всяка хапка и не бързайте, това ще разреши на сигнала да стигне до мозъка, да му " каже ", че сте сити, като по този метод няма да прекалите с храната.

- Фокусирайте се върху усета (и гледайте размера на чинията)

Изборът на по-малка паница може да сътвори илюзията, че ядете повече, което ви оказва помощ да се чувствате по-доволни. И не на последно място - обръщате внимание на храната, тъй че да й се наслаждавате повече и да ядете по-интелигентно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР