Има всички данни април-май все повече да виждаме намаление при

...
Има всички данни април-май все повече да виждаме намаление при
Коментари Харесай

Никола Стоянов: България има най-евтините горива в Европа, ще падат и цените на хранителните стоки

Има всички данни април-май от ден на ден да виждаме понижение при питателните артикули, разяснява пред bTV министърът на стопанската система и индустрията  в служебното държавно управление Никола Стоянов. По думите му обаче има незадоволително конкуренция. Той акцентира, че през днешния ден страната ни е с най-евтините горива в Европа.

Стоянов уточни, че цените на някои храни падат от началото на март, като да вземем за пример тази на олиото е с 8 % надолу, на киселото мляко – сред 7-9 %. Производствените цени през февруари падат с 5,9 %, през март инфлацията е с два % по-ниска, добави министърът.

Предложеният в проектобюджета от служебното държавно управление недостиг от 6,4 % е единствено една рамка, изясни министърът на стопанската система. Партиите за момента се изрекоха отрицателно за инструментите, които им предлагахме за недостиг от 3 %, по тази причина ние им предлагаме в този момент бюджет въз основата на политиките, гласувани от 44-ото до 48-ото Народно заседание – със заложените обществени разноски и действително без нови политики, изясни Стоянов. По думите му оттук насетне е в ръцете на депутатите да решат какъв бюджет желаят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР