Има все по-голяма вероятност Дания да загуби домакинството си на

...
Има все по-голяма вероятност Дания да загуби домакинството си на
Коментари Харесай

Бретан може да вземе етапите на Дания от Тур дьо Франс

Има все по-голяма възможност Дания да загуби семейството си на стадии от "Тур дьо Франс " през 2021 година и те да бъдат извършени в намиращата се на брега на Атлантическия океан провинция Бретан. Това твърди френският вестник "Льо Телеграм ", базирайки се на уредниците на най-голямото колоездачно съревнование в света.

В предварителните проекти за 2021 година Копенхаген би трябвало да одобри 13-километров стадий по часовник на 2 юли. Според датската осведомителна организация "Ритцау " обаче уредниците на Тура ще желаят началото му да се измести със седмица напред, с цел да не се влиза в спор с Олимпийските игри в Токио, които би трябвало да започват на 23 юли 2021 година.

Това обаче може да сътвори проблем с нагаждането на графика, защото Копенхаген би трябвало да приема и мачове от европейското състезание по футбол, последният от които е плануван за 28 юни 2021 година. "Очакваме дефинитивно решение до няколко седмици и не желаеме да спекулираме по никакъв метод ", сподели Алекс Педерсен, шеф на "Тур дьо Франс " за Дания.

Традицията в "Тур дьо Франс " е надпреварата да започва отвън рамките на Франция в нечетни години, каквото е 2021-ва. През 2015 година стартът бе даден в Нидерландия, през 2017 година - в Германия, а през 2019 година - в Белгия. Швейцария, Люксембург, Ирландия, Испания, Англия и Монако също са приемали старта на Обиколката на Франция в предишното.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР