"Има влиятелни среди в България, които искат да преминем към

...
"Има влиятелни среди в България, които искат да преминем към
Коментари Харесай

Близнашки: Някои искат президентска република, но това е опасно за страната си

"Има авторитетни среди в България, които желаят да преминем към президентска република. Това е рисково за страната ни, авторитаризъм се усеща във въздуха. Много е сложна обединението, която ни ръководи. Има доста разминаване там. " Така оцени политическата конюнктура у нас проф. Георги Близнашки, длъжностен министър-председател в интервала август - ноември 2014 година, пред Bulgaria ON AIR нощес.

Според него нашите ръководещи се сещат за Конституцията, когато има рецесия.

"Радев е прав да подлага на критика европредседателството. Добре подхванахме тематиката за Западните Балкани, само че това са неща, които ще се вземат решение в несъмнено бъдеще. Изпуснахме огромния спор за бъдещето на Европа. България, макар че беше ръководител, не съумя да повдигне тази тематика и това е неточност ", счита юристът.

По неговите думи Българска социалистическа партия не се оправя безапелационно на политическата сцена, а желанието за нови лица им изиграва неприятна смешка.

"Там няма хора с тежест и престиж. Няма по какъв начин да има "Нова визия за България " без визионери. Там няма хора, които да убедят обществото. Навремето Българска социалистическа партия ме употребява да напиша Конституцията, по-късно ме в профил, тъй като станах неуместен ", сподели той и добави, че за левицата е направил толкоз доста, че от време на време съжалява за изгубеното време.

"Лилов беше човек от апарата. За него значимо беше да си избави партията. А партията е инструмент, с който да решиш проблемите на страната. С това започнаха разминаванията ни ", изясни проф. Близнашки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР