Има видима промяна в образа на България в Европейския съюз,

...
Има видима промяна в образа на България в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Новият генерален директор на Евростат Мариана Коцева в специално интервю за БНТ

Има забележима смяна в облика на България в Европейския съюз, това съобщи в особено изявление за Българска национална телевизия Мариана Коцева, която към този момент е общоприет шеф на Евростат - пост, извоювала посредством отворен за целия съюз конкурс.

Мариана Коцева, общоприет шеф на Евростат: Много хора ме питат къде стои България статистически и аз постоянно споделям, че когато числата дойдат на моето бюро да бъдат подписани за издание, аз постоянно тайничко виждам числата за България и постоянно ми става мъчително, когато се опитаме да кажем нещо все, когато сме на последно място. Но не тиражираме задоволително, че България не е на последно място във всички ранглисти и би трябвало да работим да се концентрираме върху тези фактори.
Пред Българска национална телевизия Мариана Коцева разяснява още, че е доста щастлива за избирането й на такава позиция, тъй като това е огромно самопризнание за българската статистика и за България като цяло.
Мариана Коцева, общоприет шеф на Евростат: Това не е едно предопределение. Това е резултат от конкурс, който беше отворен за цяла Европа, т.е всеки жител, който дава отговор на избрани критерии за обучение и професионален опит може да кандидатства. Моят избор е измежду повече от 70 претенденти, минал през повече от 7 кръга на изявленията и това ме прави още по-щастлива, тъй като това в действителност е един огромен триумф за България. Конкурсът продължи повече от година. Българските дами са доста сполучливи. Много хора ми задават този въпрос и аз постоянно споделям, че на всяка добра българска жена статистически има и един добър български мъж. Има забележима смяна в облика на България. Присъствието на хора като нас в администрацията на Европейска комисия дава опция те да видят по какъв начин работят българите, те виждат повече българи и преоткриха България в позитивен смисъл и след Председателството.  ​Българка поема за първи път пост на общоприет шеф на дирекция в Европейска комисия ​Българка поема за първи път пост на общоприет шеф на дирекция в Европейска комисия
Европейската комисия назначи през днешния ден Мариана Коцева за общоприет шеф на генерална дирекция "Евростат ". Това е първият български жител, който зас...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР