Има вероятност отпуснатите от Брюксел средства за туристическите пътеки в

...
Има вероятност отпуснатите от Брюксел средства за туристическите пътеки в
Коментари Харесай

Може да изгубим европари заради багера в Рила


Има възможност отпуснатите от Брюксел средства за туристическите пътеки в Рила да бъдат изгубени, в случай че строителството не бъде продължено. Това стана ясно от думите на министъра на екологията Емил Димитров. Той обаче не изключи планът да бъде спрят напълно поради откритите нарушавания. От еврофондове за реновирането на туристически пътеки са отпуснати до момента 10 милиона евро.

В момента планът е спрян по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Още след публикуването на фотосите с багера край езерото във Facebook прокуратурата в Кюстендил се сезира и стартира инспекция, само че в петък в тази ситуация се намеси и Върховната административан прокуратура, която подреди на министър Димитров да извърши незабавна документална и на място инспекция.

Проверка към този момент върви в дирекцията " Национален парк Рила ", която е бенефициент на европроекта за 12 млн. лева и възложител на публичната поръчка за рехабилитацията и насипването с трошляк на туристическата пътека от горната лифтова станция до хижа " Рилски езера " и поредно до Седемте рилски езера. Изпълнението на тази част от плана коства над 3 млн. лева и се извършва от компанията " Юнайтед Пропърти Груп ". Неин притежател е 22-годишният Христо Йорданов Янков, който е наследник на Йордан Янков Илиев, шеф на сдружението и брат на някогашния общински консултант от ГЕРБ и някогашен народен представител на Движение за права и свободи Илия Илиев, който бе наказан за източване на Националната компания " Железопътна инфраструктура " през публични поръчки, само че апелира присъдата си.

Върховната административна прокуратура изясни, че желае от министъра да ревизира заради каква причина в парка е навлязла тежка строителна техника, което е неразрешено.

Държавното обвиняване желае от Димитров да откри по документи и на място кое юридическо лице извършва дейностите по плана, както и кой е разпоредил в естествения парк да се реализира строителна работа с багери. Фирмата, извършваща дейностите, имала ли е направен, координиран и утвърден план за строително-ремонтните действия в парк " Рила "?, пита ВАП и чака неотложен отговор.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР