Има вероятност 117 човека да са се удавили при потъването

...
Има вероятност 117 човека да са се удавили при потъването
Коментари Харесай

117 мигранти може да са загинали при потъването на корабче край Либия

Има възможност 117 индивида да са се удавили при потъването на корабче с мигранти в Средиземно море край крайбрежията на Либия. Това съобщи ДПА, като се базира на Международната организация по миграция (МОМ). Говорителят й Флавио ди Джакомо заяви, че съгласно тримата избавени от плавателния съд, на борда му е имало 120 души.

 © Българска телеграфна агенция
Сред изчезналите са 10 дами и две деца, едното от които единствено на два месеца. На борда на корабчето е имало доста хора от Западна Африка и 40 суданци, сподели Ди Джакомо, цитирайки избавените мигранти.

По-рано през днешния ден италианската брегова защита заяви, че на борда на плавателния съд, който тя е разкрила да бедства на 50 морски благи (92,6 км) североизточно от либийската столица Триполи през вчерашния ден, е имало 20 души. Тя съумяла да избави трима мигранти, които отвела на южния италиански остров Лампедуза. От разказите на избавените обаче станало ясно, че корабокрушението може да е още по-смъртоносно.

По данни на МОМ 83 мигранти са починали в Средиземно море от началото на годината против 199 за същия интервал предходната година.
 Лодка с мигранти се прекатурна край крайбрежията на Либия Лодка с мигранти се прекатурна край крайбрежията на Либия
Гумена лодка с към 20 мигранти се прекатурна край крайбрежията на Либия. Трима души са избавени, само че 17 остават в неопределеност, обявиха италианските военн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР