Има увеличение на заразените с Covid-19 в ЕС и Обединеното

...
Има увеличение на заразените с Covid-19 в ЕС и Обединеното
Коментари Харесай

Има увеличение на заразените с Covid-19 в ЕС

Има нарастване на инфектираните с Covid-19 в Европейски Съюз и Обединеното кралство през последните 5 седмици, заяви шефът на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите Андреа Амон пред комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните в Европейския парламент.

Тя добави, че повишаването е по-бавно, в сравнение с при започване на март, само че има наклонност за връщане към цифрите от този интервал. Епидемиологичната конюнктура варира от 2 на 100 хиляди до 176 на 100 хиляди инфектирани в другите страни-членки, сподели още доктор Амон.

Спадовете и покачванията ще продължат, до момента в който има въпреки и дребен брой инфектирани, всички са в заплаха, добави тя. Амон посочи, че децата постоянно имат по-слаби признаци, по-рядко постъпват в болница, а смъртността при тях е извънредно рядко събитие.

Понякога те не могат да бъдат диагностицирани, акцентира Амон: „ Ние изследваме доказателствата за ролята, която би могло да има учебното заведение за транспорт на болестта. Много малко случаи на съществено разпространяване на болестите са документирани и доказателствата сега не дават финален отговор дали от позиция на това разпространяване би било добре учебните заведения да се затворят “.

Тя добави, че са дадени насоки на учебните заведения при започване на образователната година и добави, че тяхното затваряне би било последна мярка.

ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР