Има ученици, които много трудно ги мотивираме да учат. 14%

...
Има ученици, които много трудно ги мотивираме да учат. 14%
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Проблем е мотивацията на учениците

Има възпитаници, които доста мъчно ги мотивираме да учат. 14% от децата не приключват обучение, като отпадането е най-вече след 7 клас. Това призна на празничния 24 май - Денят на българската култура, просвета и славянската книжовност просветителният министър Красимир Вълчев. Тенденцията на отпадане от учебно заведение продължава към този момент 16 години.

Българските учители заслужават да бъдат приветствани и демонстрираха по време на изключителното състояние, че са новаторски и виновни. Ако има положителни учители, ще имаме и положителни експерти, посочи Вълчев в студиото на Нова телевизия.

Образователният министър желае децата да се върнат в учебно заведение, тъй като действието в класната стая е незаменимо. Вълчев се надява началото на идната година да бъде в действителна класната стая, а не отдалечено и електронно.

В момента значимото е, че успяхме да спасим образователната година. 10-11% от децата са останали необхванати от електронното образование, регистрира той.

Най-големи съмнения в МОН имали за отварянето на детските градини, тъй като никой не може да даде гаранции, а коронавирусът още е измежду нас. Родителите, в случай че имат друга опция, да не пускат децата в детска градина, защото в групата децата си взаимодействат, прикани още веднъж Вълчев.

Вълчев чака да има усложнения със завръщането на педагогическия личен състав в детските градини и ясли, като максимален ще е казусът със завръщането на медицинските сестри в яслите.

Изпитите ще се проведат при строга отдалеченост. Вълчев изясни, че с приемен изпит, а не с оценките от матурите, ще се влиза в специалностите Фармация, Медицина и Дентална медицина.

Образователният министър посъветва учениците да отсрочат баловете за края на юни и началото на юли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР