Има цяла седмица за предложения за шеф на КПКОНПИ, заяви

...
Има цяла седмица за предложения за шеф на КПКОНПИ, заяви
Коментари Харесай

Ще стане ли Сотир Цацаров шеф на КПКОНПИ?

Има цяла седмица за оферти за началник на КПКОНПИ, съобщи сподели националният представител от Движение за права и свободи Хамид Хамид по отношение на информация, че Сотир Цацаров ще оглави КПКОНПИ.

Той разяснява, че научава от медиите за информацията, че Сотир Цацаров е препоръчан да оглави КПКОНПИ. „ Нямам коментар. Нека да внесат кандидатурата, да изтече срокът, да забележим всички кандидатури. Нека да стане факт кандидатурата, тогава ще разясняваме. Не сме се събирали още по този въпрос. Има още доста време. Има цяла седмица “, сподели още Хамид.

Няма публично постъпило нито едно предложение за предстоящ ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), сподели в коридорите на Народното събрание Борис Ячев, ръководител на парламентарната комисия за битка с корупцията. По мотив появили се изявления, че основният прокурор ще огласи КПКОНПИ, депутатът от НФСБ разясни, че Сотир Цацаров дава отговор на условията.

Той не е взел участие в договаряния кой да оглави комисията и не знае такива да са провеждани.

Крайният период за постъпване на оферти е другата сряда. По думите на Ачев обикновено е най-голямата партия да излъчи претендент. На този стадий не сме обсъждали кандидатура и имена, съобщи Ячев.

Освен това претендентът за ръководител на Антикорупционната комисия може да бъде препоръчан и единствено от обособени народни представители.

Ако приказваме хипотетично, бих споделил, че Сотир Цацаров би бил добра кандидатура за ръководител на антикорупционната комисия, сподели представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев пред публицисти в Народното събрание.

Магдалинчев напомни, че преди да оглави прокуратурата Сотир Цацаров е бил углавен арбитър, настрана 7 години насмалко основен прокурор.

Цацаров стартира като арбитър в Окръжния съд в Асеновград, след това става негов ръководител, след това първо е назначен за заместник-председател на Окръжния съд в Пловдив, а от 1999 година до 2012 година е негов ръководител.

" Дейността на ръководителя на антикорупционната комисия е доста близко с наказателно-правната материя, с която господин Цацаров се е занимавал. И в този порядък от мисли, по принцип и условно споделям, че един подобен експерт би бил подобаващ за длъжността ръководител на антикорупционната комисия ”, сподели Магдалинчев.

На въпрос за излязлата информация, че Цацаров е любимец за началник на антикорупционната комисия, Магдалинчев сподели, че за първи път чува тази вест от медиите.

Не са обсъждани още кандидатури, срокът не е изминал, следва, тогава ще може да видите кои са препоръчаните претенденти. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в отговор на въпрос обсъждана ли е кандидатурата на Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ.

За това дали вътре в ГЕРБ са обсъждали, тя бе безапелационна: " Не, не сме правили разискване по тематиката предстоящ ръководител на КПКОНПИ. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР