Има толкова много емоджита, че човек понякога се чуди защо

...
Има толкова много емоджита, че човек понякога се чуди защо
Коментари Харесай

Новите емоджита - отражение на модерната психика

Има толкоз доста емоджита, че човек от време на време се чуди за какво се правят още и още. Кой е в положение да употребява всички и най-много да е наясно какво тъкмо значат? Всяко едно обаче идва със своята прагматична символика, а екипите, които ги създават, ги замислят и проучват с месеци. 

Новите 37 емоджита включват модерните нюанси на душeвността през 2022, сформирани от всеобщата цифровизация, взрива на обществените мрежи и пост-пандемичната епоха. 

Сред нововъведенията са разтапящо се лице, козируващо дребосъче, дребосъче в меланхолия (прозрачното лице, чиито силует е от прекратена линия), засрамено дребосъче и няколко разновидността на жестове с ръка. 



Пакетът също по този начин идва с мулти-расовото емоджи за здрависване и две нови полово-неутрални емоджита в лицето на бременния мъж и бременния безполов човек.



Последният ъпдейт включва и с 7 нови жеста за ръце – сочещият пръст означаващ " На теб приказвам " / " Ти ", ръка със събран палец и показалец, тъй че двата пръста да образуват дребна форма на сърце (на втория ред - последното емоджи). Този жест става известен покрай южнокорейските звезди, в това число артисти, K-pop звезди и комици. Същият жест може да се употребява в подтекста на пари и благосъстояние, с цел да опише разкош или безценен предмет, липса на пари или искане за заплащане на пари.

Други забавни емоджита включват пързалка, корал, лотус, диско топка, празна батерия с кръв (нещо като " свършиха ми батериите ", автомобилна гума, гнездо и други.

Емоджитата пораждат в края на 90-те в Япония. Ако имате обаче възприятието, че не са от толкоз от дълго време, то е защото пикът им е през 2012, когато Apple пускат възобновената си операционна система IOS 6 и потребителите на IPhone се влюбват в паралелната емоджи клавиатура. С галактическата известност, която набира, бързо се трансформират в всеобщ инструмент за връзка из Фейсбук, Instagram и Twitter. 

Популярността на емоджитата води до включването им в Оксфордския британски речник през 2013. През 2015 Белият Дом издава стопански отчет, илюстриран с емоджи. Дори има версия на книгата Моби Дик, написана напълно от емоджита, озаглавена Емоджи Дик (Emoji Dick). Индустрията им няма край, като излиза доста отвън мобилните устройства и се разгръща до мода, храна, татуировки и какво ли още не.

Официалното пораждане на емоджитата започва с нещо просто и видимо скучно за някои – пунктуацията. Емотиконите – изражения на лицето, направени от пунктуационни знаци – се появяват за пръв път през 1881 в американско списание. Около 100 години по-късно (през 1982), емотиконите са включени в компютърния език и стават по-масови след началото на хилядолетието. 



В началото нещата са малко комплицирани. Спомняте ли си когато, получавахте известие от някого, ползващ друго устройство и виждахте единствено празни кутийки. Или когато вие пращахте известието и индивида, ползващ друга операционна система, нямаше гаранция, че ще види същото като вас.

За благополучие Гугъл стартират да употребяват и включват кодови точки, които подсигуряват, че на всички устройства потребителите получават едни и същи емоджита, въпреки и с доста леки промени в дизайна, според от платформата, на която се пращат.

За доста хора към момента, емоджитата могат да бъдат сложен информационен инструмент.

Едно емоджи е визуализиран цифров знак на страст, предмет или положение. Практичното идва от там, че съответна експресия няма потребност да бъде обяснявана с доста думи. Както всеки образен знак, мозъкът разчита емоджитата за по-малко от секунда и към този момент е подготвен с изводите си. Проблемът от време на време идва с интерпретацията им и/или подтекста, в който се употребяват.От години насам, компанията виновна за проектирането им се назовава Unicode Consortium. 

Наскоро те показаха и новата партида емоджита за IOS 15.4, която ви представихме. 

IOS 15.4 е към момента в beta версията си и се чака да излезе през втората половина на април. Разполагате с премного време до пролетта да планирате по какъв метод ще ползвате новите емоджита в връзката си.

В допълнения към новата партида операционният ъпдейт идва с възобновена Face ID функционалност, която ще регистрира лицата с маски; Universal control (инструмент, който разрешава всички Apple устройства да бъдат ръководени от една и съща мишка и клавиатура; какво и обслужване за имунизационни паспорти на територията на Европейски Съюз.

Общо взето, смарт телефонът ви е на път да стане доста по-функционален, а чат историята ви - по-шантава.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР