Има тежък проблем в комуникацията между избиратели и избрани в

...
Има тежък проблем в комуникацията между избиратели и избрани в
Коментари Харесай

Йотова: Има тежък проблем в комуникацията между избиратели и избрани в България


Има тежък проблем в връзката сред гласоподаватели и определени в България. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, която посрещна в президентството група младежи, които се образоват в Академията за обществена политика към Института за обществена интеграция. Дейността на академията бе показана пред вицепрезидента от Ивелин Николов, оповестиха от прессекретарията на президента.

По думите на Йотова разговорът сред институциите в България не е задоволителен. „ Диалогът сред институциите не е потупване по рамото пред камерите, а обединяване към национални политики и интерес “, посочи вицепрезидентът. „ Давам си сметка какъв брой доста злоупотребяваме за тези 28 години с думата консенсус.Рядко използваме обаче думата „ национална единност “, а тя е доста значима “, означи Йотова. По думите й не най-важното е да се рапортува в Брюксел какво са свършили българските институции, а да се беседва с българските жители.

Вицепрезидентът показа изводите, които си е направила в границите на деветте месеца от началото на мандата. Тя уточни разминаването сред политиката, която се прави в „ триъгълника на властта “, и политиката, която жителите чакат, това, от което имат потребност.

Илияна Йотова обърна внимание на подадената ръка на президента Румен Радев, визирайки свиканите консултативни препоръки за национална сигурност. Като резултат от ограниченията, препоръчани за националната сигурност и корупцията, няма съвсем нищо изпълнено. „ Политическите пристрастености надвиват над националния интерес “, означи вицепрезидентът и уточни като различен главен проблем за страната „ забравените тематики “ като демографията да вземем за пример.

По време на диалога Йотова засегна и тематиката за идното българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя означи, че засилената интензивност на властта не компенсира неналичието на уточненост. „ Какво в действителност влагаме в целта „ Западни Балкани “? Каква е нашата позиция за тяхната евроинтеграция? Имаме ли политическо решение по въпроса “, пита Йотова.

Вицепрезидентът срещна присъстващите с пълномощията и функционалностите на длъжността, която заема. „ Работим с президента в екип, дружно обсъждаме позиции “, показа тя, като добави, че двамата си разпределят дилемите по този начин, че да могат да откликнат на потребностите и паниките на всеки един български жител. Йотова посочи, че продължава да работи по настоящия за Европа към този момент пета година въпрос за миграционната рецесия, върху който се е фокусирала и в качеството си на евродепутат.

Илияна Йотова показа усещанията си от хората с българско съзнание, с които се е срещнала по време на скорошното си посещаване в Албания. „ Чухме чудесна българска тирада, български песни “, съобщи тя и добави, че запитани какви дарове желаят при идващото посещаване, те са изразили предпочитание да получат български национални носии.

„ Трябва да се чувствате свободни да казвате каквото мислите “, обърна се вицепрезидентът към участниците в срещата, като ги прикани към дейности. „ Надявам се да работим дружно отсега нататък. На ваше разположение съм “ – с тези думи Илияна Йотова изпрати гостите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР