Има теч на информация при хакерската атака на НАП, съобщи

...
Има теч на информация при хакерската атака на НАП, съобщи
Коментари Харесай

Маринов: Има теч на информация при хакерската атака на НАП

" Има теч на информация при хакерската офанзива на Национална агенция за приходите ", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в утринния блок на bTV. " Най-вероятно офанзивата е извън, всяка система има своите уязвимости, това е първата офанзива, при която има подобен триумф хакерите да откраднат толкоз доста данни на хора ", добави Маринов. “Мейлът на хакерите идва от съветски уебсайт и в него се желае оставката на финансовия министър, може би това има връзка с вчерашното решение за покупка на самолетите F-16 ”, добави Маринов.

Засегнати са над 5000 консуматори, като са свалени техни персонални данни, както са уязвени и IP адреси на компании.

Младенов увери, че профилираният отдел на Явор Колев и екипът му работи по казуса. До момента е неоспоримо, че сървърите на Национална агенция за приходите са атакувани. Правят се сверки за достоверността на изтеклата информация. Работи се по активиране на отбрани, които да не разрешат нова офанзива и да я предотвратят. Младенов означи, че всяка система, отворена за външен достъп, има своите уязвимости.

„ Обикновено незаконните групи, занимаващи се с хакерски офанзиви, целят да осребрят добитото. Киберпространството е доста комплицирано. Веднъж кодирана информацията, тя мъчно може да бъде отстранена, а оставя някъде “, разяснява Маринов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР