Има такова място, където в бездънно кладенче се крие това,

...
Има такова място, където в бездънно кладенче се крие това,
Коментари Харесай

Злокобният замък Хуска е вратата към ада

Има такова място, където в бездънно кладенче се крие това, което няма име. Това е безусловно зло. Всеки е свободен да назова това зло по собствен метод. Някой го назовава демон, някой е нечиста мощ, някой Сатана...

Виждате ли свличането в центъра на постройката? Това не е срутване. Там, вътре, е този дълбок бунар. И постройката е построена към него. И е доста необичайно построена.Отбранителните стени не са ориентирани на открито от постройката, а във вътрешността, към този бунар. Сградата, както наподобява, е призвана да поддържа отбраната против това, което може да излезе от кладенеца. Далеч е от всички пътища, в допълнение има проблеми с водата, в самия палат няма място за кухня. Все още има доста странности с този палат и актуалните учени откриватели към момента не могат да схванат защо е служил този палат.

Въпреки че публично се счита, че замъкът Хуска в Чехия датира от 13 век, има доказателства, че в миналото там е имало дървена цитадела, още през IX век!

Има легенда, че замъкът е издигнат до огромна бездна, от която съгласно локалните поданици са изпълзявали или получовеци, или полу-животни. И излетало нещо извънредно с тъмни крила. Мнозина са виждахи това и по този начин историите на възрастните се трансформирали в легенда.Местните поданици виждали фигурата на черен духовник без лице. И черен кон без глава, и призракът на зло куче. Казват също, че там е била планувана женитба. И младоженецът умъртвил булката си там, с цел да стане притежател на замъка. Оттогава фантом в бяло блуждае из замъка.



Недалеч от замъка има камък на дявола. И в камъка са запечатани следи от копитата на Рогатия.

Никой от прислужниците на замъка и неговите притежатели не пренощува там. Страхът от това място е огромен. Въпреки че денем има тълпи туристи! Но единствено да стартира да потъмнява, ключалката се заключва. В двора остават единствено пазачи. Освен тях никой не пази замъка. Толкова огромен е страхът от това място измежду всички хора, които живеят в региона.

В замъка почнала да изчезва прислугата. През нощта писъци и безчовечен стонове идвали от подземията.

Казват, че тази яма по-късно е била употребена за изтезания. Там били затваряни пандизчиите.
Собствениците на замъка решили да запълнят тази дупка. Но колкото и земя да е била изсипана там, всичко изчезвало без диря. Три години хората засипвали ямата! И тогава над нея бил издигнат параклис, предопределен да охранява изхода на дупката. Този параклис работил като щемпел, който блокира пътя на демоните към земята.



Дори Хитлер е бил тук. Това е съгласно документите, които са класифицирани. Известно е, че Хитлер се е занимавал с окултни науки и е правил някои мистерии и в този палат. И този интерес стартира в средата на 30-те години на предишния век. Тогава Хайнрих Химлер схванал за замъка. Група с загадка задача била изпратена от Германия в чешкия палат. До 1945 година германците са били там. В мазето към този момент след войната са открити няколко тела на нацистки бойци.

По-късно, през 80-те години на предишния век, в замъка имало опити за продупчване на бунар, с цел да се получи вода. Дълбочината на кладенеца стигнала 278 метра и се оказала, че водата там е радиоактивна!

Няма да разясняваме нищо. Можем единствено да кажем, че към този момент в нашето време един от световноизвестните откриватели на паранормални места Дмитрий Маслеников прекарал нощта самичък в този палат. И записал този престой на камера. На нея не се виждат явни признаци на нещо паранормално, само че все пак той бил уплашен съвсем до гибел. По-късно при разбора на всички фрагменти той се опитал да изясни всичко необичайно и извънредно от материалистична позиция. Но каква храброст би трябвало да има човек, с цел да прекара цялата нощ самичък в този пъкъл!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР