Има такива периоди в живота. Работата не върви, отношенията ви

...
Има такива периоди в живота. Работата не върви, отношенията ви
Коментари Харесай

Припомняйте си тези 8 истини, когато всичко се обърка

Има такива интервали в живота. Работата не върви, връзките ви с половинката са разтърсени, здравето ви е влошено, чувствате се депресирани и обезверени. Знайте обаче, че ключът към щастието не се крие в неналичието на проблеми, а в способността ни да се оправяме с тях. От блога marcandangel.com поучават да си припомняте тези 8 неща, когато ви се коства, че нищо не става както би трябвало.

1. Болката е част от израстването. Понякога животът затваря една врата, с цел да ни покаже, че е време да поемем по нов път. С времето ще забравите болката, само че ще остане скъпият урок.

2. Всичко е краткотрайно. Сега сте смутени, ядосани - това ще отмине. Само тъй като в този момент е мъчно, не значи, че в бъдеще не ви чакат страхотни прекарвания.

3. Притесненията и недоволствата не трансформират нищо. Спрете да се самосъжалявате, започнете да действате. Работете интензивно за смяната в живота си. Никой няма да го направи вместо вас.

4. Белезите ви са знак на вашата мощ. Не се срамувайте от тях. Те значат, че болката е отминала и раната се е затворила.

5. Всяка спънка е стъпка напред. Тя ви учи да бъдете по-търпеливи, а удовлетворението от превъзмогването ѝ е едно от най-хубавите усеща.

6. Негативността на другите хора не е ваш проблем. Не оставяйте горчилката и злобата на други да ви промени. И не приемайте нещата прекомерно персонално - нормално реакциите на хората са проекции на техни лични проблеми, а не са свързани действително с вас.

7. Каквото би трябвало да се случи, ще се случи. Не можете да насилвате нещата. Ако се пробвате, единствено ще си аргументите стрес и тъга. Вярвайте на интуицията си и се възползвайте от възможностите, само че и ценете това, което имате сега.

8. Най-важно е да не се отказвате. Опитвайте още веднъж и още веднъж - да обичате, да мечтаете, да живеете разнообразно. Понякога би трябвало да минете през най-лошото, с цел да стигнете до най-хубавото.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР