Има такъв народ ще върнат мандата за съставяне на правителство,

...
Има такъв народ ще върнат мандата за съставяне на правителство,
Коментари Харесай

Политическите реакции след решението на Има такъв народ за мандата

" ИТН " ще върнат мандата за сформиране на държавно управление, незабавно щом президентът им го връчи, заяви във Facebook Слави Трифонов. Как реагираха на това останалите политически партии?

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия излезе с позиция, че с връщането на мандата Слави Трифонов е провалил опцията да се разгради модела Борисов. Движение за права и свободи към този момент се въздържат от коментар. Депутати от " Демократична България " не считат, че президентът би трябвало да им връчи третия мандат, само че ще излязат с обща позиция на следващия ден. От " Изправи се! Мутри вън! " препотвърдиха позицията си, че биха подкрепили единствено кабинет на смяната.

От Българска социалистическа партия считат, че партията " ИТН " хвърля страната в безпорядък и обезпечава връщането на ГЕРБ. От ляво са уверени, че връщането на мандата блокира актуализацията на бюджета и приемането на Плана за възобновяване и резистентност. А единствената цел съгласно тях е: промени в Изборния кодекс за преодоляване на ЦИК и увеличение на секциите в чужбина, с което оказват помощ на Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия приключват с изказванието, че смяната се оказала замяна и задкулисието се преродило в нов облик.

За да излезе с групова позиция - парламентарната група на " Демократична България " ще заседава на следващия ден. Депутатът Митко Кунчев увери, че до в този момент не са имали диалози с партията на Слави Трифонов.

" Говоря - публични. Ние в Парламента граничим с тях - т.е., ние си приказваме непрекъснато с хората, само че диалози на равнище парламентарна група не е имало. Първо, няма причина президентът да връчва на нас мандат като четвърта политическа мощ с 21 народни представители. Второ, няма причина ние да одобряваме подобен мандат. Народните представители са срещу това да се разпуска Народно събрание ", изясни Митко Кунчев.

Председателката на парламентарната група на " Изправи се!Мутри вън! " Мая Манолова чака да чуе претекстовете на " ИТН " и Слави Трифонов за връщането на мандата.

" Да, ние сме декларирали още при предизборната акция, че бихме подкрепили кабинет на смяната, който да бъде образуван по предложение на партиите от досегашната извънпарламентарна съпротива. Дали ние бихме взели трети мандат - решението е на президента на кого да го връчи. Не е разумно да го връчи на най-малката парламентарна група. Да, ние сме дейни, ние сме работливи, ние можем да носим отговорност, само че не считам, че е обикновено зад тила на най-малкия да се скрият огромните ", сподели Манолова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР