Има такъв народ ще направи всичко възможно парламентът да работи

...
Има такъв народ ще направи всичко възможно парламентът да работи
Коментари Харесай

"Има такъв народ" ще подкрепи само правителство от експерти

Има подобен народ " ще направи всичко допустимо Народното събрание да работи и по тази причина ще поддържа единствено държавно управление от специалисти. Това разгласи през " Facebook " страницата си водачът на партията Слави Трифонов. Той аргументира решението с това, че обстановката в страната е трагична и че в случай че в този момент няма постоянно държавно управление, след три месеца проблемите в страната ще бъдат доста по-големи.



Позицията на партията всъщност не е нова - още при започване на седмицата ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов съобщи пред номинираната за министър председател Мария Габриел, че със небосвод на ръководство от една година. Изявлението на водача на партията обаче идва в миг, в който се разбра, че от ГЕРБ към този момент са почнали диалози за систематизиране на ресорите и съответните имена на министри.

През днешния ден представители на другите политически сили отхвърлиха това да е по този начин, в това число и Йорданов, само че по-късно претендентът за министър председател Мария Габриел и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова бяха видяни да влизат в стаите на Движение за права и свободи и " ИТН ".

Преди това да се случи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани още веднъж процесът да се води малко по малко и за следващ път акцентира, че придвижването има положителни специалисти.

 " Продължаваме промяната - Демократична България " протяга ръка към мандата, само че още спори с какъв кабинет

Междувременно пък водачът на социалистите Корнелия Нинова, която към този момент, увери, че цялата парламентарна група на Българска социалистическа партия ще участва в пленарната зала, когато бъде гласуван кабинета " Габриел ". (Очаква се това да се случи на 25 май, когато ще бъде първото постоянно съвещание на Народното събрание идната седмица, бел. авт.). " Винаги преди такава обстановка се пускат всевъзможни интриги и операции. Първата беше, че сме се договорили с ГЕРБ и към този момент държавното управление е готово - както виждате не е правилно. Сега втората е, че наши депутатите ще поддържат, не знам по какъв начин - или с неявяване, или с излизане от зала. Това няма да стане. Всички, които имахме някакви командировки, няма да ги изпълним ", уточни Нинова като добави, че е трябвало да участва на публично събитие на годишнина на немските социалдемократи по покана на Олаф Шолц, само че нямало да пътува.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР