Има такъв народ предлагат промяна в здравното законодателство, която да

...
Има такъв народ предлагат промяна в здравното законодателство, която да
Коментари Харесай

Законът да забрани задължителна ваксинация за COVID, искат депутати от ИТН |

" ИТН " оферират смяна в здравното законодателство, която да не разрешава на здравния министър или работодателите по свое убеждение да задължават българите да се имунизират против COVID-19. 

" Ние желаеме имунизациите да имат непринуден темперамент, а не някой здравен министър да се паникьоса и да вкара наложителна имунизация ", съобщи ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в коридорите на Народното събрание. 

Днес Йорданов и сътрудниците му Филип Станев, Ивайло Вълчев, Станислав Балабанов, Радостин Василев и Павела Митова са внесли в деловодството на Народното събрание предложение за корекция в Закона за здравето в частта, касаеща наложителната имунизация.

По думите на Тошко Йорданов никой не знае какво тъкмо се случва в страната във връзка с противоепидемичните ограничения в страната. 

" Виждате, че министър Кацаров преди седмица пусна заповед, която изисква част от работодателите да задължават чиновниците си да се имунизират ", разяснява Йорданов. 

(Б.р. - Такава заповед не е издавана. В последната заповед на здравния министър се позволява заведения, кина, театри, концертни зали, фитнеси, спортни зали, конгресни центрове и школи за обучение и изкуства да работят не на 50%, а на 100% от потенциала си, в случай че целият личен състав и посетителите са имунизирани, преболедували или са с негативен тест за ковид.)

Той посочи, че в предлагането на " ИТН " не става дума за антиваксърство, а за " опит да се запазят правата на жителите ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР