"Има такъв народ" напусна преговорите за кабинет, защото статуквото, старото,

...
"Има такъв народ" напусна преговорите за кабинет, защото статуквото, старото,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Мандалото хлопна за ИТН, няма да водим преговори с тях  

"Има подобен народ " напусна договарянията за кабинет, тъй като статуквото, остарялото, ГЕРБ, Движение за права и свободи и в последно време "Възраждане " се изплашиха, че нещата потръгват. Те са въздействали върху Има Такъв Народ. Това съобщи вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова пред Би Ти Ви.

Преговори с Има Такъв Народ няма да водим повече, мандалото хлопна за тях. Всичко, което са поискали, сме създали. Пети път да счупят страната, няма да стане, сподели тя.

Преговорите са живи. Ние от Българска социалистическа партия сме невъзмутими, рационални, демонстрираме самообладание и мъдрост от самото начало. Много по-важно от страстите е дали пенсионерите ще получат пенсиите си и т. н.

Ние организираме договаряния за държавно управление на България, а не организираме курсове по писхотерапия на Аз-а, сподели още Нинова.

Има Такъв Народ споделят, че се усещат афектирани, никой не ги питал за программа, за закони. Това изрично не е правилно, изясни вицепремиерът. Ние убедихме другите съдружни сътрудници да отворим програмата към Има Такъв Народ. Не е правилно, че не са взели участие. Ние от Българска социалистическа партия убедихме всички останали партии да отворим Програмата към Има Такъв Народ.

По отношение на антикорупционния закон - събрахме ги с големи старания, убедихме и двете страни да правят отстъпка, Има Такъв Народ обявиха, че желаят ремонти, убедихме Политическа партия да се съгласят. Днес те дават още един мотив, че желали да се отдръпват от договарянията.

А действителната причина е, че статуквото, старите обвързаности, зависимости, на инхаус поръчки, ГЕРБ, Движение за права и свободи и "Възраждане " се изплашиха, че може да има кабинет, че може да има антикорупционен закон, и че Рашков може да е началник на КПКОНПИ, се отдръпнаха.

И по тази причина употребявам случая да им кажа, - защото слушам, че желаят Христо Иванов да им се извини, - желая да кажа: Мандалото хлопна за Има Такъв Народ. Преговори с Има Такъв Народ няма да водим повече.

Има Такъв Народ да си играят, да счупят страната, единствено тъй като някой откъм гърба по този начин им е споделил по този начин, - няма да стане.

Има смисъл да се водят договаряния с Политическа партия и Демократична България най-малко да приключим започнатото. Програмата е добра, дали ще има държавно управление, което да работи по нея, или ще е предизборна стратегия, значимо е да я има, добави Нинова.

Според Нинова в сряда ще стане ясно дали ще бъде препоръчан нов кабинет.

По време на договарянията питахме "Продължаваме смяната ", коя е кандидатурата им за министър председател, те споделиха Асен Василев. Не сме обсъждали министри и т. н. Само името на Василев е било упоменато.

Нинова прикани Румен Радев да спре да увърта и да каже дали да му връщат мандата или да продължат с опитите.
www. dnes. bg



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР