“Има такъв народ (ИТН) ще подкрепи “правителство от експерти, каза

...
“Има такъв народ (ИТН) ще подкрепи “правителство от експерти, каза
Коментари Харесай

ИТН ще подкрепи правителство от експерти, каквото предлага ГЕРБ

“Има подобен народ ” (ИТН) ще поддържа “правителство от специалисти ”, сподели ръководителят на партията Слави Tрифонов в изказване по партийната телевизия. Той не посочи за държавно управление с мандат на коя партия става дума, само че кандидатката на ГЕРБ за министър председател Мария Габриел предлага “експертно държавно управление със период от една година ”.

“За да работи Народното събрание, би трябвало да има държавно управление. А с цел да свърши работа държавното управление, то би трябвало да е експертно - от специалисти, хора, които схващат. Затова ние ще подкрепим държавно управление от специалисти ”, сподели Трифонов в изказването, оповестено в страницата му във Facebook в четвъртък.

“Защото в случай че в този момент няма постоянно държавно управление, след три месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи. ”

Досега Има Такъв Народ не беше показала дали ще поддържа или не държавно управление с мандата на ГЕРБ и с претендент за министър председател Мария Габриел. След среща с нея и депутати от ГЕРБ в понеделник представители на концепцията за държавно управление, формирано от специалисти, само че желаят гаранции, че то ще е дясно в стопански проект.

Сега от думите на Трифонов се разбра, че Има Такъв Народ ще поддържа такова държавно управление.

Той нито един път не загатна с мандат на коя партия ще е държавното управление, което партията му ще поддържа. Описанието му обаче съответствува с предлагането на Мария Габриел от ГЕРБ. “експертно държавно управление със период от една година на основа на цели ”.

Подкрепа за държавно управление с мандата на ГЕРБ съобщи и Движение за права и свободи , което и специалисти за кабинета.

Трите партии дружно имат 116 депутати в 49-ото Народно заседание. За болшинство са нужни най-малко 121 народни представители.

“Продължаваме смяната - Демократична България ” (ПП-ДБ), “Възраждане ” и Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ.

за сформиране на държавно управление като претендент за министър председател от партията, спечелила най-вече гласове на изборите на 2 април - ГЕРБ. През последната седмица тя търси поддръжка за кабинет, тъй като партията ѝ няма задоволително депутати за болшинство. Тя сподели, че, макар че не събира болшинство.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР