Има такъв народ и Възраждане са недоволни, че не са

...
Има такъв народ и Възраждане са недоволни, че не са
Коментари Харесай

Искри в НС: ИТН и Възраждане не са били уведомени за заседание на здравната комисия

" ИТН " и " Възраждане " са недоволни, че не са били известени за вчерашното съвещание на здравната комисия, оповестяват от novini.bg. От ГЕРБ-СДС възразиха против другия метод на напредването на плановете на опозицията и на ръководещите.

Повод за разменени реплики в пленарната зала станаха вчерашните съвещания на здравната комисия и на комисията по конституционни и правни въпроси, на които трябваше да се разиска план на решение за разпоредбите за достъп до двете здания на Народното събрание.

Правната комисия не позволи точката до разглеждане, здравната утвърди плана, импортиран от ПГ " Продължаваме Промяната ", подписано и от Атанас Славов / " Демократична България " /. Първоначалното предложение на Демократична България за въвеждането на условие за зелен документ за достъп до постройките на Народното събрание е било оттеглено.

Първо от " Възраждане " оповестиха, че техният представител в здравната комисия Елена Гунчева съзнателно, съгласно тях, не е била известена за съвещанието и надлежно не е участвала. От името на парламентарната група Петър Петров изиска от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев да не се нарушава правилникът за работа на Народно събрание. Ние ще вземем съответните ограничения, разгласи той.

След него думата взе и Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ, и съобщи, че освен опозицията, само че и част от съдружните сътрудници не са били известени за съвещанието на здравната комисия, техният представител в нея Силви Кирилов е схванал на входа, другите членове от Има Такъв Народ въобще не са знаели. От което следва, акцентира Йорданов, това съвещание на здравната комисия да бъде оповестено за недействително.

Моля Ви, спазвайте разпоредбите, тъй като стартирате да будите мисли, изиска той. Никола Минчев даде обещание въпросите да бъдат тествани.

От ГЕРБ-СДС възразиха против метода, по който се разпределят плановете на решения - тези на ръководещите имат приоритет, а на опозицията отлежават при ръководителя на Народното събрание.

Анна Александрова /ГЕРБ-СДС/ изясни, че те още от първия ден на 47-ото Народно събрание са внесли план на решение, обвързван със зеления документ, само че лежи в чекмеджето на Минчев. В същото време, по думите ѝ, в късния час нощес е получен мейл за изключително съвещание на правната комисия през днешния ден, на което да се прегледа планът на Политическа партия за достъп да постройките на Народното събрание, импортиран през вчерашния ден. И Александрова, както и Петър Петров от " Възраждане ", настоя да се съблюдава правилникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР