Има страни, които безумно обичам, и България е една от

...
Има страни, които безумно обичам, и България е една от
Коментари Харесай

Съветникът на Зеленски в тон с поръчковата статия на Ди Велт: Ролята на България ще бъде оценена

Има страни, които безумно обичам, и България е една от тях, сподели съветникът на украинския президент

" Ролята на България във войната в Украйна ще бъде доста, доста високо оценена в учебниците по история ", това съобщи съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

Той коментира , която споделя за оръжейната помощ, оказана от страната ни в първите дни на съветското нахлуване, пред съветската блогърка Юлия Латинина, която насочи въпроса за българското присъединяване в подтекста на отхвърли на Германия да даде танкове " Леопард ".

" Мога да кажа, че има страни, които безумно обичам, и тази обич изключително блестящо се демонстрира по време на война. България е една от тях. Не съм подготвен да давам отговор вместо българското държавно управление за помощта. Помощта, която България оказва на Украйна, е огромна, изключително в първите седмици на войната. Мисля, че държавното управление може да опише за това в елементи, в случай че сметне за нужно ", споделя съветникът на украинския президент пред съветския публицист и отстъпник Латинина, представен от .

Според него доста държавни управления ще опишат по-късно детайлно за оказваната на Украйна помощ.

" Имаше редица страни, и България е една от тях, които незабавно взеха решение. Те видяха каква война се води, какво прави Русия тук, схванаха основното - Русия атакува без всевъзможни претекстове Украйна. България, Полша и прибалтийските страни бяха тези, които споделиха незабавно " всичко ще ви дадем, ще ви оказваме помощ с каквото можем ". България се оказа страна с огромен исторически капацитет. Така мога да ви отговоря за ролята на България ", заключи Михайло Подоляк.

Той споделя още, че разполага с данни и след войната ще опише в таблици в кои дни, изключително в първите дни на войната, кой с какво и по какъв начин е помагал.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР