Има стотици, ако не и хиляди ползи от използването на

...
Има стотици, ако не и хиляди ползи от използването на
Коментари Харесай

10 причини да добавите оцет в пералнята

Има стотици, в случай че не и хиляди изгоди от потреблението на оцет вкъщи. Знаем, че има неприятна миризма, само че по някаква причина тази гадно миришеща натурална течност може да ни бъде от изключителна изгода в нашето всекидневие. Той освен почиства, само че и убива неприятните бактерии.

На вашето внимание излагаме 10 аргументи, заради които да добавите оцет в пералнята!

1. За разчистване на пералнята:

Използвайте бял оцет и чиста забрадка, с цел да почистите пластмасовите ръбове на машината. Елиминира неприятните миризми, замърсяванията и възможната плесен, които се натрупват с годините.

Изсипете половин бутилка оцет в машината и я оставете да работи на най-голям цикъл. Това ще дезинфекцира и отстрани всички останали неприятни миризми.

2. В бебешки облекла:

Бебешката кожа е доста сензитивна и може да има неприятна реакция към парфюма. Оцетът защищава нежната кожа на вашето бебе. Поставете чаша бял оцет в отделението за омекотител на пералната машина.

Ако облеклата имат доста петна, можете да ги накиснете в леген, преди да употребявате пералнята. Добавете по равно топла вода и оцет и една чаена лъжичка сода за самун. Оцетът ще отстрани миризмата на урина.

3. За да избегнете скотски косми:

Добавяйки оцет към пералната машина, космите на домашните любимци няма да залепват толкоз елементарно по облеклата ви. Идеално решение, в случай че имате куче или котка.

4. Като омекотител:

Ако имате нов чифт дънки, които към момента се усещат твърди, е идеално да ги перете в машината и да употребявате оцет като омекотител. Ще забележите, че панталоните ще бъдат доста по-удобни за носене.

Одеялата също стават хубави и меки, в случай че добавите малко оцет към машината, когато ги перете. Имайте поради, че оцетът не оставя миризма, само че прави облеклата да миришат свежо.

5. За да избегнете неприятни миризми:

Неприятните миризми като пот, урина или плесен няма да имат късмет, в случай че добавите оцет към пералната си машина.
Страшно потребна - ваната с оцет
В края на дългия работен ден, ваната с оцет може да ви донесе същинско облекчение, тъй като той е потребен освен в кухнята и домакинство...
Прочети повече
6. За деликатни облекла, които перете на ръка:

Ако перете сутиени, дантелено долни дрехи и деликатни чорапи на ръка, пригответе малко сапунена вода с мек перилен препарат и две чаени лъжички оцет. Оцетът ще отстрани всевъзможни миризми и ще подсигурява, че няма останки от сапун върху тъканта.

7. За да предотвратите статично електричество:

Чаша оцет, добавена към облеклата ви, ще предотврати статично прилепване.

8. За унищожаване на петна:
Кой е най-полезният оцет?
Оцетът е измежду най-употребяваните подправки на трапезата ни. Разнообразието от типове и марки на пазара е пословично. Сръчните домаки...
Прочети повече
Третирайте пожълтелите облекла или петна от сок, кафе или урина със примес от равни елементи вода и оцет. Оставете ги да се наквасен за една нощ, след което поставете облеклата в пералнята.

9. За мекост и прохлада:

Тъканите и кърпите още веднъж ще бъдат меки и пухкави! Тази разлика се вижда най-вече при кърпите, само че я виждаме и във всички изпрани тъкани!

10. За по-голям живот на облеклата!:

Вашите облекла и кърпи ще устоят по-дълго, защото оцетът е по-нежен от комерсиалните омекотители и не разгражда нишките толкоз бързо.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР