Има споразумение между партиите в управляващата 4-партийна коалиция за отмяна

...
Има споразумение между партиите в управляващата 4-партийна коалиция за отмяна
Коментари Харесай

Холандия е на път да отмени референдумите

Има съглашение сред партиите в ръководещата 4-партийна коалиция за анулация на закона за референдумите в Холандия. Това разгласи вицепремиерът Хюго де Йонге. По думите му холандското държавно управление поддържа решението на долната камара на Народното събрание за анулация на закона за осъществяване на консултативни референдуми, по който през 2016 година бе извършено допитване, отхвърлило съглашението за асоциация на Украйна към Европейски Съюз.

„ Не всички може да се съгласни, само че има съглашение сред партиите в ръководещата коалиция за анулация на закона “, съобщи в петък вицепремиерът Хюго де Йонге. И добави, че има по-добри способи за присъединяване на жителите във вземането на решения.

За анулация на закона късно в четвъртък гласоподаваха 76 депутати, а за запазването му – 69. Опозицията гласоподава за опазване на консултативните референдуми като инструмент, само че гласовете? се оказаха незадоволителни, съобщи БГНЕС.

Предложението за отменяне на закона отива в Сената, като окончателният избор се чака през април.

Законът за тези референдуми влезе в действие през 2015 година след разискване, траяло няколко години. Оттогава бе извършен единствено един подобен референдум - за ратификацията на съглашението за асоцииране сред Европейски Съюз и Украйна.

Победиха съперниците на асоциирането, което сътвори много главоболия на държавното управление. Премиерът Марк Рюте трябваше да води комплицирани договаряния с Брюксел, вследствие на които бе призната декларация на среща на върха на Европейски Съюз за Украйна, „ отчитаща безпокойството на хората, дали своят вот срещу “.

По преди малко анулирания закон следва обаче още един към този момент плануван референдум - по отношение на закона за така наречен " Биг брат ", който планува доста разширение на опциите на спецслужбите за следене на жителите. Той е плануван за 21 март.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР