Има ситуации в живота, когато по невнимание или незнание изпадаме

...
Има ситуации в живота, когато по невнимание или незнание изпадаме
Коментари Харесай

Какво е по-добре да кажете вместо Не бях виновен аз!

Има обстановки в живота, когато по нехайство или неведение изпадаме в неловкото състояние да сме предизвикали гаф - било на работното място,било в персонален проект. Дори намеренията ни да са били изцяло откровени или да не сме директни участници в дадена обстановка, нашата намеса може да има негативни последствия. Как да действаме в такива моменти без да се оправдаваме с баналното " Не бях отговорен аз! ".

Ето няколко разновидността, препоръчани от редакторите на The Muse.

1. „ Не го знаех. ”

Кога да го употребявате: в обстановки, когато в действителност грешката е ваша, само че е подбудена от липса на задоволително информация.

Защо прави работа: онова, което не знаете, просто не го знаете. Когато го научите, се допуска, че повече няма да допускате същата неточност. Освен това задайте спомагателни въпроси – ще направи положително усещане.

2. „ Направих го по този метод, защото… ”

Кога да го употребявате: когато индивидът, който ви упреква, пропуща подтекста на случилото се.

Защо прави работа: този е противоположният на по-горния сюжет. Някой ви е обвинил, че сте създали нещо не както би трябвало, макар че логиката е на ваша страна. Има напълно ясно логическо пояснение, за какво сте го създали точно по този метод. Сега е моментът да изложите доводите си и да покажете, че случилото се не е неточност, а умишлен избор.

3. „ Струва ми се, че е станало неразбирателство, дано го обсъдим на работната среща с екипа? ”

Кога да го употребявате: в обстановки, когато сте упрекнати за нещо, което в действителност е по виновност на някой различен.

Защо прави работа: несъмнено това е най-сложната от трите обстановки. 

Прочетете цялостния текст на страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР