Има сигнали за спекула с цените. Хората усещат, че търговци

...
Има сигнали за спекула с цените. Хората усещат, че търговци
Коментари Харесай

КЗП: Има спекула в цените, но към момента няма инструмент за санкциониране

Има сигнали за далавера с цените. Хората усещат, че търговци се пробват да завишават цени. Към момента обаче няма инструмент за глобени при повдигане на цените, в случай че тя не е нормативно регламентирана - това показват в известие от Комисията за отбрана на потребителите.

От КЗП приканиха потребителите да бъдат спокойни и да търсят способи в диалози с туроператори и местата, където са направени техните резервации за почивки, за отсрочване във времето на въпросните почивки. Димитър Маргаритов, ръководител на КЗП, предизвести, че в случай че клиентите стартират да си изискват неотложно парите назад, това ще докара до серия от банкрути и няма да съумеят да си възстановят сумите в цялостния им размер.

Димитър Маргаритов: Ситуацията е форсмажорна, само че е краткотрайна

В известие на комисията се показва още, че по отношение на резервациите за летните почивки не е нужно да се бърза с отменянето им, защото изключителното състояние е до 13 април. По думите на Маргаритов, в случай че се стигне до форсмажорни условия, вярното държание е да се търси отсрочване във времето на почивките.

При инспекциите, които се правят, са попаднали на случай с аптека, която продава дезинфектанти без оповестяване на цената. Има и случаи, в който се продават защитни средства на доста висока цена и не се издава касов бон.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР