Има сигнали за доброволци от чужбина, които са възпрепятствани да

...
Има сигнали за доброволци от чужбина, които са възпрепятствани да
Коментари Харесай

Цветозар Томов: ЦИК нямаше време да приеме нови методически указания

Има сигнали за доброволци от чужбина, които са възпрепятствани да се включат като членове на СИК за балотажа в неделя. Това разгласи пред БиТиВи заместник-председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов.

По думите му има много болни и карантинирани от тях, като до последния миг няма да има цялостна изясненост за съставите на СИК.
ЦИК чака два региона за окончателните данни на президентските избори
Няма дефинитивна обработка на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент, защото към момента не е направено повторното въвеждан...

Относно сигнали от Германия, че членове на СИК не са получили методически инструкции за втория, Томов изясни, че такива няма, тъй като ще бъдат същите като за първия тур.

„ Мисля, че не е необикновен интелектуален проблем да се разбере кое е предопределено за президентския избор и кое за втория тур – нямаше време, пък и до някъде нямаше смисъл да се приема решение за нови методически инструкции “, добави Томов.

Цветозар Томов сподели още, че има опция бюлетините да не стигнат до всички секции в Азия. В Азия няма да се гласоподава с машини, при които логистиката е по-сложна.

Още:
Зам.-председател на ЦИК е срещу ръчно преброяване на разписки от машините, предизвести за хиляди евентуално лишени от глас
Трябва да има надзор върху метода, по който работи софтуера на машините за гласоподаване. Затова е рационално да се броят контролни разписки....

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР