Има шансове за съставяне на кабинет с втория мандат, заяви

...
Има шансове за съставяне на кабинет с втория мандат, заяви
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Има шансове за съставяне на кабинет с втория мандат

Има шансове за сформиране на кабинет с втория мандат, съобщи Мартин Димитров от Демократична България, по БНР.

Той заяви, че партията ще договаря по цели с " Продължаваме Промяната " и има подготвеност да одобри третия мандат, в случай че втория не бъде осъществен.

" Истината е, че, несъмнено, има шансове за сформиране на държавно управление. " Демократична България " виждаме вторият мандат като максимален капацитет за това. Редовното държавно управление е по-силно от служебното. Това са рисковете със служебните държавни управления. Те си избират по които тематики да бъдат дейни, а за другите споделя: " Ние сме единствено едно служебно държавно управление ". Закъсненията стартират да се натрупват при дълго служебно ръководство ",заяви Мартин Димитров пред публицисти преди началото на кръгла маса на тематика: " Разгръщане на капацитета за зелена икономическа промяна във въглищните райони на България ", която се организира през днешния ден в постройката на Центъра за проучване на демокрацията.

" Ако вторият мандат стигне до тях (ПП), ще си сложим целите пред " Продължаваме промяната " и доста съществено гледаме на опцията за държавно управление с техния мандат. Но дано да забележим първо какво става с първите два мандата - да не излезе, че всички чакат третия мандат и заради тази причина не поемат своята отговорност за първия или за втория ", уточни още той.

Сред належащите проблеми Мартин Димитров уточни рисковете пред България по усвояването на средствата от Механизма за обективен преход, който би трябвало да подкрепи прехода на стопанските системи на въгледобивните райони на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР