Има шанс за правителство с третия мандат и този шанс

...
Има шанс за правителство с третия мандат и този шанс
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Има шанс за правителство с третия мандат и той трябва да бъде използван

" Има късмет за държавно управление с третия мандат и този късмет би трябвало да бъде употребен. Това, което зависи от Българската социалистическа партия, ще бъде направено. "

Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев в предаването " България заран " на Bulgaria ON AIR.

Той изрази убеденост, че бързо ще се премине към лидерска среща, за която огромна част от другите партии са споделили, че ще се отзоват. " Там отговорността към този момент не е единствено на Българска социалистическа партия. Ние сме посредник и ще използваме нашия политически опит да посредничим сред другите партии, както сме правили нееднократно в миналата управническа коалиция ", добави социалистът.

" Предсрочни избори значат до лятото да нямаме държавно управление, да няма приемане на закони, в това число тези, които са ни нужни да получим финансиране по Плана за възобновяване и резистентност. Ще предстоят сложни времена пред България ", предизвести проф. Гечев.
" Третият мандат е финален късмет за сформиране на държавно управление и се надяваме, че всички партии ще подходят отговорно. Това няма да е държавно управление на Българска социалистическа партия. Ако има кабинет, той ще е кабинет на българския парламент ", безапелационен бе депутатът от левицата.
По думите му социалистите ще се опитат да сближат позициите на другите партии - това е отговорността на Българска социалистическа партия, само че е и отговорност на другите партии, дали те желаят да има държавно управление.

" Това, че има разлики сред партиите, не значи, че ние не можем да решим проблеми, които са в небосвод до 1 година или до локалните избори, да приемем законите, които са приели другите страни членки на Европейски Съюз. Второ, ние се намираме в обстановка на политическа криза, която е обхванала съвсем половината страни от Европейски Съюз. Както те се пробват да намерят решения, по този начин би трябвало и ние. Тоест има въпроси, по които политическите разлики не са толкоз съдбовни ", изясни проф. Гечев, добавяйки, че би трябвало да бъдат сложени цели за усмиряване на стопанската система, обезщетения на бизнеса и семействата, бюджет за 2023 година, увеличение на минималната работна заплата.
" Ако някои от партиите не желаят да се осъществят тези цели, те би трябвало да обяснят на българския народ заради какви аргументи ", акцентира Румен Гечев.

Според него обстановката сега е " в този момент или в никакъв случай ": или в този момент ще се сформира държавно управление, или страната е обречена на политическа рецесия най-малко до среда на годината.
" Независимо от нашите политически разлики, българите знаят, че в сложни моменти ние би трябвало да се обединим, с цел да решаваме национални въпроси ", сподели още проф. Гечев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР