Има шанс Търговският регистър да проработи. След като от края

...
Има шанс Търговският регистър да проработи. След като от края
Коментари Харесай

Търговският регистър постепенно се връща към живота: от сряда ще има справки за актуалното състояние на фирмите

Има късмет Търговският указател да проработи. След като от края на предходната седмица компаниите нямаха никакъв достъп и работата им бе съществено затруднена поради срутва, преди минути от Агенцията по вписванията оповестиха, че работата му  " ще бъде обновена поетапно до цялостно премахване на техническите аргументи за прекратения достъп ".
 Крахът на Търговския указател не е поради офанзива, а поради неприятна поддръжка  Сериозен механически проблем спря Търговския указател
От изпълнителната организация към министъра на правораздаването дават обещание, че информации за настоящо положение на компаниите ще могат да бъдат осъществявани от 15 август, сряда.

Поетапно ще бъде възстановяван достъпът до останалите функционалности на регистъра.

" Агенция по вписванията подсигурява, че за времето на нарушение на достъпа до регистрите, дейности по отношение на данните в тях не са осъществявани и благоприятни условия за злоупотреби не съществуват ", се споделя в известието ѝ до медиите.

Всички останали регистри на Агенция по вписванията работят с цялостните си функционалности.

Агенцията се извинява на потребителите си и прецизира, че, както OFFNews писа по-рано през днешния ден,  аргументите за срутва " са напълно механически и не са резултат от злонамерена външна интервенция ".

ИТ специалисти от Агенция по вписванията, ИТ специалисти на ангажираната с поддръжката компания и взаимно с други държавни ведомства не престават да работят в непрестанен режим в осъществяване на Плана за деяние за възобновяване на регистъра в цялостната му продуктивност.

От прессъобщението обаче не стават ясни две неща: какво се случва с компаниите, които не са съумели да подадат документи в период, изминал, до момента в който регистърът буксува и кой ще понесе отговорност за срутва му. Име на виновен за случилото се в прессъобщението не се загатва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР