Има шанс Apple да смени логото, което стои на гърба

Има шанс Apple да смени логото, което стои на гърба ...

Класическото лого на Apple може да се завърне с новите iPhone устройства.


Има шанс Apple да смени логото, което стои на гърба на iPhone. Според нов слух, компанията работи върху новите модели с идеята върху тях да се завърне класическото цветно лого. Информацията бива разпространена от Macrumors.

От както iPhone бе създаден, важи и за други устройства преди това, Apple поставя едноцветна лъскава версия на логото си върху новите продукти. Отхапаната ябълка се превърна в подпис върху всеки от новите им телефони.

Сега изглежда се обмисля пускането на версия на новия телефон, която да използва известното лого с 6 цвята, което е красило Apple десетилетия. Формата на ябълката е същата, но вътре в нея има разноцветни ленти.

От Macrumors споделят информацията с лек скептицизъм, само защото източникът им има добри връзки в Apple и индустрията като цяло. Отбелязват, че за сега други източници не разполагат с такава информация.

Немислимо е цветната ябълка да пропусне да се появи и върху някои от компютрите на Apple. Първият Macintosh от 1984-та носи това лого, както и доста други компютри на компанията.Цветната графика не се използва официално върху продуктите от над 20 години, но въпреки това Apple почита цветовата комбинация. Apple Park получи тематична декорация при честването на официалното отваряне на новата централа на компанията. Бяха оцветени стълби, пътеки, чаши, арка на сцената. Действието е и в чест на Стив Джобс.Джони Айв също смята, че цветовете на дъгата в логото много добре резонират с някои от ценностите на компанията. Според него логото е и естетически издържано от гледна точка на дизайна си.

Източник: kaldata.com