Има сериозни проблеми с българските медии, които дълго време обслужваха

...
Има сериозни проблеми с българските медии, които дълго време обслужваха
Коментари Харесай

Иво Инджов: Обслужвалите предишната власт медии станаха излишни по време на протестите


Има съществени проблеми с българските медии, които дълго време обслужваха властта и станаха непотребни по време на антиправителствените митинги, а и не се трансфораха в съществена сцена на политическа връзка по време на супер изборната 2021. Но виждаме положителни промени след 4-ти април. Някои водещи и огромни медии започнаха да дават повече естрада на разнообразни гледни точки, сякаш се отърсват от старите въздействия.
Това съобщи пред Българското национално радио политологът доцент Иво Инджов.

Според него не би трябвало да се хиперболизира ролята на обществените мрежи и онлайн платформите. Той е безапелационен, че би трябвало да стартира спор за смяна на медийното законодателство в България.

“Регулацията на публичните медии по време на предизборни акции в България е консервативна. Очевидно би трябвало да се мисли за смяна, с цел да може те да осведомят за предизборните акции не бюрократично, а да се водят от новинарската стойност на една акция, от държанието на съответния политик. Предизборните летописи са анахронични и са модел от началото на българската народна власт ", счита още доцент Инджов.

Той разяснява още и медийното отразяване на нещастия. Думите му идват в подтекста на трагичния случай на Автомагистрала “Струма”, при който починаха 45 души. По думите на Инджов отговорността на медиите за отразяване на нещастия е огромна и има връзка с журналистическия професионализъм.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР