Има сериозни превишения на стойността на азот-амониев във водата край

...
Има сериозни превишения на стойността на азот-амониев във водата край
Коментари Харесай

Стойностите на зот-амониев показват 7 пъти превишение при носа на Вера Су

Има съществени превишения на цената на азот-амониев във водата край Камен бряг, където корабът “Вера Су ” заседна преди месец.

Три водни проби са взети в събота от морските води при пункт на 60 метра южно от заседналия кораб и от пункт директно до носа на кораба.
 Ако би трябвало Бойко Борисов персонално щеше да изтегли заседналия транспортен съд Вера Су Ако би трябвало Бойко Борисов персонално щеше да изтегли заседналия транспортен съд Вера Су
Управлението на България е тежък физически труд. Ако би трябвало Бойко Борисов персонално щеше да изтегли заседналия транспортен съд Вера Су. Това съобщи Р...

Мониторингът е открил превишения в стойностите на азот-амониев и азот-нитритен в двата пункта, като най-сериозно е нарастването на цената на азот-амониев във водите директно до носа на кораба (0.352 мг/л).

От Министерство на околната среда и водите обясниха, че до момента измерваните стойности на азот-амониев посочваха задържане в период 0.030-0.050 мг/л, до момента в който вчерашните проби демонстрират превишение над три пъти на тренда в бреговия пункт (0.114 мг/л. в 07:40 ч. и 0.143мг/л. в 17:30 ч.) и над 7 пъти при кораба.

Измерената централизация на азот-нитритен е както следва: в пункт 60 м. южно в 07:40 ч. е 0.0083 мг/л., в 17:30 ч. е 0.0074 мг/л.; в пункт при носа на кораба - 0.0094 мг/л.

За резултатите от инспекцията неотложно са известени Изпълнителна организация „ Морска администрация “ и Областният координационен щаб.
 Силна миризма на петрол и повишени стойности на амониев азот край кораба Вера Су Силна миризма на петрол и повишени стойности на амониев азот край кораба " Вера Су "
Миризма на нефтопродукти и опалесценция са открити в региона на кораба “Vera Su ”, оповестяват от Министерството на околната...

Екипите на Министерство на околната среда и водите не престават ежедневно да наблюдават положението на водите в Черно море в непосредствена непосредственост до заседналия транспортен съд и остават в подготвеност за подпомагане по време на последваща интервенция по разтоварване на кораба, увериха от екоминистерството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР