Има сериозни основания да се очаква, че в Донбас предстои

...
Има сериозни основания да се очаква, че в Донбас предстои
Коментари Харесай

Путин вече е обявил конкурса `Кой е най-подходящата изкупителна жертва` |

Има съществени учредения да се чака, че в Донбас следва масирано военно стълкновение. Най-малкото тъй като Русия към момента води война в парадигмата на Втората международна война. Те водят война не с качество, а с количество. Основата на тяхната мощност са бронетанковите войски, а това точно допуска „ челни офанзиви ”, нахлуване в „ обединен брониран военен ред ” на танковете и мотопехотата.

Това стълкновение не би могло да се проточи във времето, тъй като просто няма да остане кой да води война, от съветска страна:

Тази война не е включена в настоящия бюджет на Руската федерация за 2022 година

Даже заповедта заводите, които създават ракетно въоръжение, да преминат на денонощна работа увисва във въздуха. Защото могат да окомплектоват да вземем за пример корпуса и заряда на дадена ракета, а моторите и „ мозъкът ” на ракетата ги нямат, тъй като са от импорт.

Да, те могат да стартират да снемат от складовете за „ дълготрайно хранение ” танкове Т54 и Т55 (те разполагат с към 13000 танка от тази категория на хранение), само че нашите въоръжени сили „ няма да ги чакат ”.

В политически проект Русия може да се опита да трансформира военните дейности в „ затегната фаза ”, само че военното и политическо управление на Украйна ще се опита да предотврати „ замразяването на спора ”.

Сражението за Донбас е последното крупно изпитание за смяна хода на войната, което е способна да провежда Руската федерация. Но те към момента срещат компликации да завършат окомплектоването и развръщането на ударната формация. И за трета седмица отсрочват нейното начало.

Според налични данни в Западния боен окръг следва снемането на началника на Управление „ Кадри ”. Защото през последната седмица единствено 11 души са подписали контракт за присъединяване в „ специфичната интервенция ”.
Ако Песков (говорителят на Путин) декларира по Sky News, че „ Русия понася огромни загуби и че това е огромна покруса ”, в подтекста на тази покруса искащите „ да се разходят до Украйна ” и да „ повоюват ” са все по-малко.
Казаното от Песков приказва за осъзнаването в Русия, че войната би трябвало да бъде „ трансферирана ” върху плоскостта на договарянията.

В този подтекст е и изказването на Лавров: „ без значение от всички провокации от украинска страна договарянията ще бъдат продължени ”. Може да се допусна, че Лавров не разчита на някаква огромна воева победа в близка вероятност. И надлежно те ще се опитат да ни вкарат в безперспективен преговорен развой, с цел да фиксират правото си на надзор върху най-малко тези територии, които са окупирали сега.

А Песков се пробва да омилостиви Запада: „ Ние понасяме загуби и това е покруса ”. И чака, че Западът ще пожали този, който „ са нашляпали ”.

Но има и друго, всъщност Лавров се опълчва на решението на военното командване да изтеглят съветските войски от регионите на Киев и на Чернигов.

Там, в Кремъл в този момент стартира „ люлеене и друсане ”. Протича „ сегментация ” на обкръжението на Путин. Всеки се пробва да си откри най-малко малко „ мостче ”, с цел да може да даде „ заден ход ” и да се върне назад на предходния бряг на Рубикон.

„ Аз не бях, аз ” и „ Не съм отдавал никакви заповеди ”, следва ни да чуем доста забавни заявки.

Показателно е, че синът на секретаря на Съвета за сигурност Патрушев, Патрушев младши, който е министър на селското стопанство е подал заявление за оставка.

Путин няма да одобри публично нито една оставка в този момент. Подготвя се огромна чистка, изключително в силовия блок. Провалът би трябвало да бъде „ приписан ” на някого, само че това е оставено за откакто приключи войната.

Фактически Путин към този момент е оповестил състезанието „ кой е най-подходящата изкупителна жертва ”.

Именно това може да подтикне цивилното и изключително военното управление към търсенето на пътища за оттегляне.

Има данни, че още този понеделник ще чуем за оставката на министъра на вътрешните работи Колокольцев. Като опит да „ играе ” на изпреварване, тъй като е един от първите в листата на Путин за „ отстрел ”.

Погледайте деликатно по какъв начин се „ разтича ” и по какъв начин „ подскача ” Лукашенко. „ Пуснете ме като участник в преговорния развой ”. Което „ се превежда ”: „ Спасете моята кожа ”. При това продължава да трансферира войнски към границата с Украйна.

Тоест в обкръжението на Путин стартира открита фаза на „ съмнения и мятания какво да се прави от тук нататък ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР