Има сериозни опасения, че Великобритания ще изпадне в хаос, ако

...
Има сериозни опасения, че Великобритания ще изпадне в хаос, ако
Коментари Харесай

Великобритания заплашена от хаос, ако напусне ЕС без сделка

Има съществени опасения, че Англия ще изпадне в безпорядък, в случай че напусне Европейски Съюз без съглашение. Брекзит без договорка може да докара до скок на цените на храните и горивата, спиране на доставките на медикаменти и нарушение на публичния ред по улиците на Обединеното кралство.

Това се показва в секретни документи, които са оповестени в сряда от държавното управление след напън от депутатите, написа " Гардиън ".

Документ от пет страници показва проекта на държавното управление при интервенция Yellowhammer - проект на кабинета при сюжет Брекзит без договорка. Съдържанието на документа е сходно на проекта, оголен от " Сънди таймс " през август, който беше отритнат от държавното управление като стар.

Новият документ показва " най-неблагоприятния сюжет ".

В понеделник вечерта Камарата на общините прокара предложение с искане да се разгласяват документите, огромна част от тях изтекоха в общественото пространство през август.

При Брекзит без договорка също има огромна риск от забавяния по границата, защото 85% от тежкотоварните коли, пресичащи Английския канал, може да не са подготвени за новия френски митнически режим. Ситуацията може да продължи до три месеца. Камионите могат да бъдат принудени да чакат на границата сред ден и половина и два дни и половина.

Липсата на медикаменти носи риск от разпространяване на болести.

Ще бъдат понижени доставките на някои типове хранителни артикули, което може да докара до повишаване на цените.

Също се предизвестява за риск от митинги и контрапротести по улиците на Острова, което също може да ангажира голям полицейски запас. Не се изключва и нарушение на публичния ред, както и напрежение.

Документите също обрисуват евентуално въздействие върху трансграничните финансови услуги и шерване на информация сред службите.

Не се изключват и забележителния забавяния по границата на Гибралтар с Испания.

Признава се, че евентуално ще има някакъв тип връщане на " твърда " граница с Ирландия, макар че Обединеното кралство няма да постанова инспекции.

Има упования, че някои компании могат да се реалокират, с цел да избегнат митата, а други ще бъдат принудени да отделят по-големи разноски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР