Има сериозен кадрови дефицит в Спешна помощ и агресията е

...
Има сериозен кадрови дефицит в Спешна помощ и агресията е
Коментари Харесай

Спешен медик: Получих юмрук в главата, а нападателят - 795 лв. глоба

Има сериозен кадрови недостиг в Спешна помощ и експанзията е една от главните аргументи за това.

Това сподели доктор Десислава Кателиева, гл. координатор на Експертния съвет по незабавна медицина към Министерството на здравеопазването.

По думите ѝ доста нейни сътрудници са напуснали, а младите лекари не желаят да останат в Спешна помощ точно поради кадровия недостиг и това, че се постанова да се дават изключителни наряди.

" Колегите ми са доста изтощени и тази експанзия е последната капка, която им би трябвало, с цел да сменят системата и да отидат да работят на по-спокойно място, където да бъдат предпазени “, сподели доктор Кателиева.

През 2020 година самата тя е нападната. Получава удар с пестник в главата. Решава да не се освидетелства, тъй като няма кой да работи. Човекът, който я атакува, е осъден с санкция от 795 лева и две денонощия в ареста.

" Той искаше да влезе в незабавното поделение, с цел да види татко си, а той даже не беше дошъл още. Опитах се да обясня, че индивидът пътува “, описа доктор Кателиева пред bTV.

Според нея колкото и огромни да са наказванията, те няма да спрат хората да постъпват по този метод.

" Може би би трябвало да има жива защита във филиалите на Спешна помощ. Те обаче не би трябвало да са пенсионери, а млади и мощни мъже, които да респектира ти да не позволяват сходни дейности “, счита доктор Десислава Кателиева.

" Донякъде и българинът би трябвало да разбере, че незабавното поделение не е спектакъл или цирк и там не би трябвало да се позволяват близки “, добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР