Има сериозен интерес към поста гуверньор на БНБ заради влизането

...
Има сериозен интерес към поста гуверньор на БНБ заради влизането
Коментари Харесай

Първан Симеонов: И ПП и, ИТН настъпиха мина с двете кандидатури за гуверньор на БНБ

Има сериозен интерес към поста гуверньор на Българска народна банка поради влизането ни в еврозоната и в подтекста на случилото се на времето с КТБ. Това разяснява Първан Симеонов, шеф на „ Галъп интернешънъл болкан “, в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “.

Интересът към тази позиция е подбуден и от поредност градски мълви за кого тъкмо е забавен този пост, добави той.

„ Едно е несъмнено: Слави Трифонов от дълго време е посочил, че има моменти, когато включва в подобен режим – аз му споделям „ режим на чест “, и прави такива твърди стъпки. От друга страна, коства ми се, „ Продължаваме промяната “ преглежда този пост като разумно продължение на техния по-скоро финансово изглеждащ образ – подобен е техният профил в общи линии, на едни финансови хора, компютърни хора. И ми се коства, че тук настъпиха някаква мина и двете страни “, означи социологът.

Тази коалиция беше събрана от дневен ред, обвързван с Борисов и неговото завещание, и изначално се знаеше, че тази коалиция ще е сложна, тъй като включва съставни елементи, които другояче не биха се събрали дружно, уточни Първан Симеонов.

„ Сега с войната в Украйна още веднъж се прояви водещото, остарялото водещо несъгласие в нашето общество – Изток-Запад, и това разпъва в допълнение тази коалиция, като разрешава на ГЕРБ, а ненапълно и на Движение за права и свободи да мечтаят за излизане от политическата изолираност, т.е. да се включат като допустими фактори. Виждаме, че дори е задоволително да се мисли по какъв начин ГЕРБ и „ Демократична България “ примерно оферират изпращане на оръжие в Украйна и така нататък Така че не е изненада, че те мъчно намират общ език “.

„ Те замязват на парламент в Народното събрание, имат си вътрешна съпротива, имат си динамични болшинства, имат си ултиматуми. В този ред на мисли, замязват ненапълно на втория мандат на Борисов. Помните, тогава нещата изглеждаха тъкмо по този метод – имаше непрекъснато чудене няма ли да падне тази коалиция и непрекъснато си поставяха едни вътрешни ултиматуми сътрудниците. Но както виждате, тя поостана “, напомни социологът.

Всичко е разумно за момента, всяко едно ръководство в хода на мандата си стартира ерозия на доверието.

„ Това е немилостив закон на публичното мнение най-малко у нас в последните 30 години, с доста дребни изключения. Българският политически хайлайф обаче малко преиграва и си играе с огъня, няма какво да се лъжем “, уточни той.

Първан Симеонов разяснява още, че българският народ не е надъхан в едната или в другата прекаленост.

„ Българският народ като цяло не е антинатовски, камо ли антиевропейски надъхан. В същото време българският народ има исторически сантименти към Русия. Те не са единствено артикул на някаква агитация, те са исторически и културно предпоставени. В този ред на мисли, българското общество е надалеч от крайности “, добави още анализаторът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР