Има сделка за жп ремонтния завод в Карлово. Това каза

...
Има сделка за жп ремонтния завод в Карлово. Това каза
Коментари Харесай

"Дойче бан" инвестира в жп завода в Карлово

Има договорка за жп ремонтния цех в Карлово. Това сподели пред " 24 часа " преди дни шефът на " Ди Би Карго България " Любомир Гарчев. Фирмата-купувач е част от " Ди Би Карго ", която пък е дъщерна на държавния немски жп транспортьор " Дойче бан ".

От компанията се въздържат да афишират към момента желанията си след покупката на оповестения в неплатежоспособност цех. Но специалисти от железопътния отрасъл разясняват, че " Ди Би Карго България " развива базите си, евентуално в халетата на новата си облага ще ремонтира вагони, а може би в бъдеще и ще създава.

Жп експертът Симеон Ананиев свързва покупката на " Дойче бан " с предстоящата, само че към момента нерешена инвестиция на " Фолксваген " в Пловдивско. Медиите в Пловдив още преди седмица лансираха откъм Карлово, че новият притежател ще ремонтира и локомотиви. Ще стартира работа през септември със 70 служащи, а по-нататък щели да са 300.

Това, което публично се знае, е, че българската жп компания на " Дойче бан " към този момент е подала заявление за документ за клас вложител в Българската организация за вложения за завода в Карлово. Инвестиционният план е " Разширяване и възобновяване на съществуващо дружество на " Ди Би Карго " ЕООД в Карлово.

Планираният размер на инвестицията е 6,82 млн. лева за 3 години, като се стартира от 2019-а с предстоящ брой на работните места през 2019 година 33 и планувана междинна работна заплата преди налог, в това число осигуровки - 1421 лв.. Източниците на финансиране са лични - 953 000 лева, и частни заеми - 5,867 млн. лева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР