Има съвпадения в предложения от държавата бюджет, определен за здравната

...
Има съвпадения в предложения от държавата бюджет, определен за здравната
Коментари Харесай

Държавата и БЛС с близки предложения за бюджета за 2018-та

Има съвпадения в оферти от страната бюджет, избран за здравната сфера и в този, избран от съсловната организация. Това съобщи пред БНР ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Венцислав Грозев.

Според него е належащо да се отстояват мненията за парите за здраве за 2018 година при съпоставянето на проекто-бюджетите , препоръчани от БЛС, МФ, Надзорния съвет на Здравната каса, Министерството на здравеопазването.

Получаваме схващане и поддръжка от всички парламентарни партии , с които се срещнахме досега, изясни Грозев. Надявам се това да не бъде променено, по простата причина, че това е в полза на всички, добави ръководителят на Лекарския съюз.

 В деня на българсия доктор, детски хирурзи в Пирогов отстраниха 5-килограмов израстък
В деня на българсия доктор, детски хирурзи в Пирогов отстраниха 5-килограмов израстък

Министър Николай Петров поздравява сътрудниците си медици във връзка 19 октомври, Ден на българския доктор

На 16 октомври от Надзорният съвет предложиха на здравното министерство проектозакон за бюджета на Касата за 2018 година. Той е съвсем изцяло сравним, изясни доктор Грозев. Ние дадохме сума от към 3,855 милиарда , а Надзорният съвет и шеф на НЗОК дадоха своето мнение за към 3,859 милиарда . Р азликата от 4 милиона дори е допълнително , само че на процедура е изцяло съпоставимо с нашето виждане.

Ние се надяваме, може би за първи път, този бюджет значително да компенсира и недостига в НЗОК , както и да сътвори едни условия за малко повече сигурност и успокоение в системата.

 Болницата в Поморие получи 1000 подписа в своя отбрана
Болницата в Поморие получи 1000 подписа в своя отбрана

Общината поддържа Спешна помощ

За седма поредна година в Деня на българския доктор - 19 октомври ще бъдат бъдат връчени премиите на Български лекарски съюз - Лекар на годината. Българските медици честват в Деня на Св. Иван Рилски - настойник на медиците.

Лекар на годината е най-престижното здравно отличие у нас , а зад избора на наградените в другите категории стои мнението на лекарското съсловие от цялата страна. Тази година двадесет и осемте лекарски колегии от страната са отличили за награждаване свои сътрудници в седем съществени категории.

Номиниран за Лекар на годината 2017 е доцент Николай Янев . Той е лицево-челюстен хирург, който извърши неповторима намеса в " Пирогов ". Той направи интервенция на израстък на челюстта с хемифация томия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР