Има съставки, които могат да превърнат и най-простото ястие в

...
Има съставки, които могат да превърнат и най-простото ястие в
Коментари Харесай

Шест съставки от модерната кухня, с които да преобразите ястията си

Има съставки, които могат да трансфорат и най-простото ядене в деликатес от международна класа. От foodpanda подбраха шест такива, като ни дават обещание, че те не просто ще подобрят готвенето ни, само че и ще ни изстрелят на последващо равнище.

Ето ги и тях:

Каперси

На пръв взор са дребни и незабележими, само че усетът им е доста натоварен и прелъстителен. Соленият усет пленява сетивата и това ги прави доста желани в средиземноморската, близкоизточната и северноафриканската кухня. Пробвайте да добавите каперси към ястия от пиле или риба – ще останете впечатлени. Особено прелестен усет прибавят и към салатите, като можете да ги добавите в дресинга.

Люти люспи (chili flakes)

Червената огнена фалшификация прибавя към всяко скучно ядене нотка на топлота и спомага за повишението на апетита. Изсушените семена на лютия червен пипер са главният провинен за този натоварен и прелестно пикантен усет, който подправката оставя след себе си. Можете да експериментирате като добавяте лютите люспи освен в солени, а и в сладки ястия – смесицата сред шоколад и лютата фалшификация е доста прелестен за небцето.

Пресни билки

Поръсването на билки върху ястието по време на готвене е приятност както за очите, по този начин и за сетивата. Ще се насладите на вълнуващ усет, който пресните билки ще прибавят към ястието ви. Другата позитивна страна на готвенето с пресни билки е, че можете да ги отглеждате сами и ще сте сигурни в качеството им. От foodpanda поучават да добавяте билките си в сосове и дресинги, които да допринесат за завладяващия усет на цялостното ядене.

Мед

Още от древността медът се асоциира като храна на боговете и това не е инцидентно. Медът има доста приложения в готвенето и се употребява както за сладки изкушения, по този начин и за солени вкусотии. Предлагаме ви да изпробвате една лесна, само че в действителност завладяваща рецепта за печена сьомга с мед и соя. Ястието, което ще се получи, е цветно и забавно и е съвършен образец за неповторимото комбиниране на сладостен мед със солен соев сос.

Как да го приготвите вижте

Лимон

Лимонът е ужасно предложение, което може да употребявате в сладки и солени ястия. Чрез него сполучливо ще балансирате прекомерно сладкия усет, като добавите нотка киселинност, която да гали небцето. Освен това лимонът се употребява и за изостряне на усетите в по-неутрални ястия. Препоръчваме да изпробвате рецепта за Лимонов чийзкейк. Ще останете очаровани.

Как да го приготвите вижте

Люспи от морска сол

Чували ли сте за люспи от морска сол? Не, не приказваме за елементарната готварска сол. Люспите от морска сол са тайното оръжие на готвачите. Използват ги за прибавяне на заключителен щрих на ястията и прибавяне на усет в сладки и солени ястия. В модерната кухня люспите от морска сол се прибавят към разнообразни десерти, с цел да се реализира приятният сладко-солен усет. Може да го употребявате като поръсите сладко-солената примес върху шоколадово брауни.

Бъдете смели и експериментирайте!

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР