Има съмнения за сериозни нарушения и опорочаване процедурите в изборния

...
Има съмнения за сериозни нарушения и опорочаване процедурите в изборния
Коментари Харесай

БСП иска ново преброяване на бюлетините в район Искър


Има подозрения за съществени нарушавания и опорочаване процедурите в изборния ден.

Районният съвет на Българска социалистическа партия в столичния регион "Искър " стартира гражданска подписка за наново броене на гласовете от локалните избори в региона, а в случай че не е допустимо - за анулиране на вота за кмет и насрочване на нов избор. Искането е стимулирано с данни за съществени нарушавания и опорочаване процедурите в изборния ден и по време на акцията.

В публична декларация социалистите декларират, че разполагат с видеозаписи от деня на балотажа 3 ноември, "на които ясно се виждат дейностите, контактите, координацията и съдействието сред лицето Ивайло Елков Цеков (кандидат за кмет на регион Искър от ГЕРБ/СДС) и редица известни на органите на реда и на доста жители на региона лица, за които обществено в регион Искър се знае, че се занимават с покупко-продажба на гласове ", написа news.bg.

На балотажа за областен кмет Ивайло Цеков получи 9368 гласа, а претендентът на Българска социалистическа партия Борис Цветков - 9254 гласа.

"В края на изборния ден изборните резултати от СИК със смесено население демонстрират фрапантно огромна разлика в гласувалите за претендента Цеков. За разлика от множеството секции в регион Искър, в които води и побеждава Борис Цветков. Гласовете в тези СИК, обезпечени при очевидно взаимоотношение и съгласуваност с тарторите на ромите и на престъпно проявени лица в регион Искър обезпечават преднината от 114 гласа (според ЦИК и ОИК СО) на претендента Цеков. " - се споделя в изказването на локалните социалисти.

Те приканват персонално Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова да ревизират сигнала, да спомагат за изземане на записите от видео камерите и за обезпечаване на всички нужни доказателства, нужни за инспекцията на обстоятелствата.

Освен това социалистите упорстват Борисов да съобщи ясна позиция по случая като се разграничи от дейностите на своя претендент за кмет на регион "Искър " и даже да го отдръпна, или да застане твърдо зад него.

"В противоположен случай, Бойко Борисов признава своето обезпечение и протекция на тези неприемливи и незаконосъобразни дейности и практики. " - показват от Българска социалистическа партия, като приканват и Йорданка Фандъкова също да съобщи своята позиция и да извади Цеков от екипа си.

Социалистите се обръщат също към Министерство на вътрешните работи, Специализираната прокуратура и другите способени органи с зов неотложно да изземат записите от камерите на обектите, да проучват всички други обстоятелства и данни, задълбочено да проверяват сигналите за изборните нарушавания. Те насочат и искане към АССГ, ЦИК и ОИК да прегледат поредицата от сигнали, тъжби и оспорвания а изборния развой, както и на съответните резултати в редица СИК и да не позволяват встъпване в служба на оповестения за определен областен кмет преди съответните институции да излязат със своите решения.

От Българска социалистическа партия упорстват също администрацията на регион "Искър " да бъде тествана за непозволени дейности при класирането, настаняването и контрола на потреблението чартърен на общински жилища - има ли настанени лица, неотговарящи на изискванията, а също просрочени отговорности към Следствен отдел към окръжна прокуратура и към "Топлофикация ".

Със почналата подписка се изисква също решение на значими за жителите на региона проблеми: възобновяване на пешеходния достъп сред "Дружба " 2 и "Дружба " 1 край локалния "Кауфланд ", неотложно започване и довеждане докрай на отчуждаването на частните земи в парка до езерото, в парка до 108 СУ и в пространства, отредени за озеленяване, започване на главен ремонт на ул. "Димитър Пешев " и др.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР